Lyt til artiklen

Den specialtrænede patrulje- og narkohund Pablo, der tirsdag blev efterlyst af sin ejer og af Flyvevåbenet, er nu fundet og returneret til ejeren.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse, hvor det samtidig fremgår, hunden var blevet stjålet.

Tirsdag morgen var hunden forsvundet fra sin aflåste hundegård hos sin ejer Michael Johansen i Aarhus Nord.

»Den gik i en aflåst hundegård. Da vi kom ud her til morgen, var døren åbnet,« sagde Michael Johansen tirsdag til TV2 Østjylland.

Han var desperat efter at få hunden tilbage både fordi, de til hverdag arbejder sammen på hundeskolen på AFTC-Hundetræningscenter i Karup og om kort tid skal fire måneder til Afghanistan på en NATO-opgave, og fordi Pablo lige så meget er en familiehund.

Østjyllands Politi oplyser, at de modtog anmeldelsen om, at narkohunden var forsvundet, tirsdag morgen klokken 6.55. I løbet af tirsdagen var politiet ude og lede efter den, og tirsdag aften fik de oplysninger om, hvor hunden befandt sig.

Klokken 22.18 blev den overleveret til politiet i god behold og siden hentet af ejeren.

Michael Johansen havde udlovet en dusør på 10.000 kroner til den, der kunne komme med et tip, der kunne føre til hunden.

Politiet oplyser, at hunden var blevet stjålet, men da sagen fortsat efterforskes, vil politiet ikke uddybe omstændighederne.