Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Københavns Kommune nægter at tage ansvaret i sag, hvor to 14-årige piger faldt mere end fire meter ned, da et rækværk knækkede.

Birgitte Jersøe, mor til den ene af pigerne, forstår ikke, hvordan Københavns Kommune kan se selv i øjnene, efter den har fralagt sig ansvaret for faldulykken ved Dronning Louises Bro på Nørrebro, hvor to piger kom alvorligt til skade.

- Det er simpelthen så arrogant som noget kan være. Jeg synes, det er enormt uetisk. De er ansat til at passe på os københavnere, og det har de ikke gjort, siger Birgitte Jersøe, der er mor til 14-årige Frida, som var den af pigerne, der kom værst til skade.

14-årige Frida brækkede ryggen og sidder nu i kørestol. Hun er lam fra livet og ned.Det er den barske sandhed, som Frida og hendes familie har måttet erkende efter ulykken i januar måned, hvor rækværket, som pigerne lænede sig op ad, pludselig gav efter og sendte de to piger fire meter ned på en cykelsti.

Københavns Kommunen frasiger sig ethvert ansvar for det tærede rækværk, og den vil derfor heller ikke betale erstatning. Kommunen beklager den tragiske episode, men påpeger, at den har overholdt sine forpligtigelser.

- Det, der i første omgang betyder noget for os, er, at vi får en personlig undskyldning, og at kommunen påtager sig ansvaret i stedet for at vende borgerne ryggen, siger Birgitte Jersøe.

Pigernes advokat er nu klar til at lægge sag an mod Kommunen, så ansvaret bliver placeret, og pigerne kan få en økonomisk kompensation

 - Jeg synes, at det er uanstændigt. Kommunen laver mange ting, som den kan prale med, men de kan finde ud af at vedligeholde et rækværk, lyder kritikken fra Birgitte Jersøe.

I dag - godt tre måneder efter ulykken - består Fridas hverdag af genoptræning, mens hun i weekenden kommer hjem til familien i det centrale København. 

Selvom mange fremtidsdrømme er blevet smadret for Frida, har hun bestemt ikke mistet modet.

- Hun satser på at komme til de Paralympiske Lege om fire år i en eller anden sportsgren, siger Birgitte Jersøe om datteren, der altid har dyrket sport og haft skateboardet som en trofast følgesvend. 

Hvis genoptræningsforløbet går efter planen, kan Frida atter vende hjem til familien på fuldtid til sommer.

Andre læser også