Samme dag som den stenrige Foss-familie overtog Løndal gods, blev det igen sat til salg.

Det er blot tre dage siden, at BT kunne fortælle, at den kendte danske erhvervsmand Lars Kolind og hans kone, Vibeke Reimer, havde solgt Løndal gods syd for Silkeborg, som de ellers havde ejet i 20 år. Men da ingen af parrets fire børn ønskede at overtage driften af godset, blev det sat til salg.

Prisen lå et sted mellem 100 og 150 millioner kroner.

Lars Kolind.
Lars Kolind. Foto: Erik Refner
Vis mere

De nyere ejere er familien Foss, der ifølge Berlingske Business er Danmarks 15. rigeste. Familien har tjent sine penge på at lave analyseudstyr til fødevaresektoren og overtog godset den 1. juni.

Men allerede samme dag blev godset igen sat til salg. Det skriver Horsens Folkeblad.

»Foss-familien har allerede ejendomme i Søhøjlandet, og familien ønsker derfor ikke at benytte godset. Derfor sælges bygningerne på Løndal videre sammen med cirka 100 tdl. jord. Foss-familien har i forvejen en del skov omkring Salten Langsø, og den er derfor interesseret i at beholde de 508 hektar skov,« fortæller ejendomsmægler Torben Larsen fra EDC Erhverv i Silkeborg til avisen.

Torben Larsen ønsker ikke at oplyse den præcise udbudspris for godset, men afslører, at det ligger på et tocifret millionbeløb.

En af de flotte stuer på Løndal.
En af de flotte stuer på Løndal. Foto: HENNING BAGGER
Vis mere

Han tilføjer, at han allerede har haft forespørgsler fra potentielle købere fra både Danmark, England og sågar Kina.

»Godset sælges til en yderst fornuftig pris. Når man tænker på, at Lars Kolind har lagt 40 mio. kroner i bygningen, så alt spiller bare omkring varme og el, og så har de tilført huset nogle spændende tiltag som en flot vinkælder og en pavillon, så på den vis kan man købe godset til en rigtig attraktiv pris. Jeg regner derfor også med et hurtigt salg,« forklarer han til avisen.

At de nye ejere af Løndal gods kun ønsker at beholde skovene, kommer næppe bag på Lars Kolind, der selv tidligere har fremhævet de grønne områder som noget af det, han vil savne mest ved sit tidligere hjem.

»Det ene er skoven, som nok er Danmarks bedste skov. Den har alt, hvad en skov skal have, og den bliver drevet efter de naturnære skovdyrkningsprincipper. Og det andet unikke ved godset er, at selve hovedbygningen, der er en af de fineste herskabshjem i landet. Det er Vilhelm Karls Jørgensens (grundlæggeren, red.) skyld. De havde helt ekstremt god smag, og helt ekstremt mange penge, så derfor kunne de lave det helt vildt unikt flot og pragtfuldt,« fortalte han for nogle dage siden til BT.