Inge Correll, der har skrevet flere bøger om takt og tone, anklages nu selv for at have usædvanlig dårlig stil. Det sker, efter hun tirsdag blev interviewet i DRs Aftenshowet i forbindelse med en netop afholdt konference mod løndumping i luftbranchen. 

Inge Correll, der for over 40 år siden selv var stewardesse, kunne her ikke se problemet i, hvis selskaber som fx SAS outsourcer stewardesse-jobbene til udlændinge. 

- Mister vi noget? Mange af dem har en helt anden indstilling til service end nogen af de danske. Man kan ikke generalisere, men danskerne er ikke så gode mere til at yde service, lød det. 

Hun lagde heller ikke skjul på, at hun er utilfreds med holdningen hos nutidens stewardesser og deres konstante kamp for bedre vilkår. 

 - Tiderne har ændret sig. Vi arbejdede meget hårdt dengang. Vi gik ikke så hårdt op i, at nu har vi arbejdet så mange timer, og nu kan vi ikke mere. Jeg har aldrig forstået, hvorfor man skal sidde og bekrige hinanden i stedet for at løfte sammen. Selvfølgelig gør det ondt (at outsource til udlandet, red.), men de er nødt til det. For hvis bundlinjen ikke er i orden, så er der pludselig ikke nogen arbejdspladser længere. Og det ville være sørgeligt.

Udtalelserne har fået SAS' danske kabineforening op i det røde felt. De har derfor i dag indrykket en helsidesannonce i Berlingske i dag. 

- Kære Inge, du kan ikke tage smilet fra os, lyder overskriften, der er ledsaget af et billede af et stort smil. 

- Du gav udtryk for, at ingen vil savne danske stewardesser, hvis SAS som nogle lavprisselskaber ansætter lavtlønnede asiater i vores stillinger. Vi smiler til vores passagerer, fordi vi synes, det er dejligt, at de flyver med SAS med danske stewardesser. Og vi smiler, fordi vores arbejdsgiver, SAS, også er imod social dumping. Vi står sammen med SAS i kampen for at beholde danske jobs, lyder det fra stewardesserne, der som billedet antyder, derfor ikke har andet end smil til overs for Inge Corrells udtalelser. 

- At du tror noget andet, som du gav udtryk for i Aftenshowet, tillægger vi, at det er mange, mange, mange år siden, du var stewardesse – og at du ikke kender arbejdsvilkårene for en stewardesse i 2014. Derfor smiler vi – og måske lidt ad dig. Med venlig hilsen De danske SAS-stewardesser. 

Også hos SAS er man også fortørnede. Pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS oplyser til BT, at hun klaget over indslaget i en mail til Aftenshowet.

- Inge Correll aner intet om, hvordan arbejdslivet som kabinemedarbejder er i dagens Danmark – det fremgår af hendes mangelfulde indsigt og direkte forkerte udtalelser i programmet, skriver pressechef Trine Kromann-Mikkelsen i mailen som er gengivet på branchesitet Standby.dk.

- Jeg har fået adskillige reaktioner fra danske medarbejdere, som er dybt chokeret over, at Aftenshowet tager fat om så alvorligt et emne med så useriøs en repræsentant, lyder det videre.

Overfor BT uddyber pressechefen hun klagen med, at Inge Correll bl.a. hævder, at stewardesserne kører i limousiner samt, at SAS ikke giver overskud. 

Hun oplyser, at man nu overvejer yderligere reaktioner ifht. indslaget.