Den dybt respekterede sportsjournalist Steen Ankerdal skal bisættes på tirsdag i Jesuskirken i Valby. Præst og samfundsdebattør Sørine Gotfredsen skal stå for bisættelsen.

- Steen er jo opdraget i den kristne tro. Derfor ønskede han, at det skulle foregå i en kirke. Han ville gerne ligge sammen med sin mor og far, siger Ankerdals søn, vært på TV2 Sporten, Morten Ankerdal, til bt.dk.

Det er ikke tilfældigt, at netop Sørine Gotfredsen kommer til at bisætte Steen Ankerdal. Udover sit virke som præst er hun uddannet journalist og arbejdede i flere år som sportsjournalist på Aktuelt.

I det hele taget kommer bisættelsen til at foregå lige i Steen Ankerdals ånd.

- Steen har fortalt mig, at alle dem, han har haft berøring med, skal være velkommen til bisættelsen, hvor de kan sige et sidste farvel til ham, siger Morten Ankerdal.

Efter begravelsen inviterer familien på mad og drikke hos KFUM-spejderne på Vesterbro.

- Han har altid haft stor kærlighed til KFUM, fordi min farfar var med til at starte KFUM på Vesterbro. Så min far blev opdraget i KFUM, fortæller Morten Ankerdal og fortsætter:

- Steen var virkelig et foreningsmenneske og syntes, at foreningslivet var vigtigt for vores måde at tænke idræt på i Danmark.

I løbet af sit 66 år lange liv fik Steen Ankerdal berøring med en masse mennesker via sit virke som sportsjournalist.

- Når vi skal ned til KFUM, så kan vi nok ikke være der alle sammen. Alle er velkommen, men dem, der har haft et mere perifert forhold til ham, skal måske nøjes med at komme i kirken, griner Morten Ankerdal.

Steen Ankerdal døde tirsdag efter længere tids kamp mod kræften.