Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Takket være en snarrådig kvinde blev 64-årige Karsten Nielsen reddet ud af sit brændende hus. Siden efterlyste han sin redningskvinde i en avis-annonce, der blev flittigt delt på Facebook - og onsdag mødte han hende så endelig.

»Det var virkelig en fin oplevelse, det var lige som det skulle være. Jeg fik sagt tak, og vi fik snakket lidt om oplevelsen sammen,« siger Karsten Nielsen efter mødet, hvor han også havde en stor buket blomster med til sin redningskvinde, den 54-årige Birthe Møller Jensen.

Hun var på dagen egentlig blot på vej fra hjembyen Silkeborg til en aftale i Viborg. Men allerede på lang afstand så hun, at der var noget galt ved Karsten Nielsens hus.

Der var alt for meget røg.

Så hun stoppede bilen, steg ud og begyndte at banke hårdt på døre og vinduer for det tilfælde, at der skulle være nogen i huset.

Og det var der. Karsten Nielsen lå i kælderen og sov til middag - men han vågnede takket være Birthe Møller Jensens vedholdende banken.

LÆS OGSÅ:

Hele huset, bilen og hans tømrerværksted brændte ned til grunden i løbet af meget kort tid, og Karsten Nielsen er ikke i tvivl om, at Birthe Møller Jensen reddede hans liv:

»Det er jeg helt sikker på. Selv om hun er meget beskeden omkring det, så tror jeg godt, at hun også kunne høre på mig, at det er jeg ikke i tvivl om, og at jeg er meget taknemmelig,« siger Karsten Nielsen.

Brand i villa på Gl. Århusvej 137A i Viborg/Foto: Preben Madsen
Brand i villa på Gl. Århusvej 137A i Viborg/Foto: Preben Madsen Foto: Preben Madsen
Vis mere

LÆS OGSÅ:

Her dagen efter mødet har Karsten Nielsen været til krisepsykolog endnu engang som et led i at bearbejde den traumatiske oplevelse, og her kunne psykologen også allerede mærke, at mødet med Birthe Møller Jensen har hjulpet med at få tingene til at falde bedre på plads.

»Det, at jeg får snakket om det, er med til at hjælpe mig videre. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig, at den lille annonce kunne forårsage alt det, der er sket. Der har været meget virak - men på den positive måde,« siger Karsten Nielsen med henvisning til den takke-annonce, som han i sidste uge satte i Viborg Stifts Folkeblad, og hvor han efterlyste sin redningskvinde.

Annoncen blev siden affotograferet og delt af flere tusinde danskere på Facebook - og det var sådan Birthe Møller Jensen opdagede den.

Annoncen, som Karsten Nielsen indrykkede i Viborg Stifts Folkeblad for at finde sin redningskvinde.
Annoncen, som Karsten Nielsen indrykkede i Viborg Stifts Folkeblad for at finde sin redningskvinde.
Vis mere

Andre læser også