I Kastrup Lufthavn kæmpede Benny Kristian Andersen torsdag formiddag til det sidste sekund for at beholde konen og datteren i landet. Men der var intet at gøre.

Sammen med sin advokat, Christian Dohm, kæmpede Benny Kristian Andersen til det sidste i Kastrup Lufthavn for at få lov at beholde sin kone, Luisa Cheng-Ting Lee, og den etårige datter Emma i landet.

Man ønskede fra Retten i Rønne, at familien kunne være samlet i Danmark, mens sagen blev genoptaget af Udlændingenævnet, men her fik man afslag.Benny Kristian Andersen var tydelig rørt af situationen, fortæller bt.dk's mand på stedet. Familiefaderen fra Bornholm fulgte sin to elskede helt op til security-området i lufthavnen, hvor han knælede ned ved klapvognen for at tage afsked med sin datter.

Da tårerne ikke kunne holdes tilbage, rejste han sig op, for ikke at datteren skulle se sin far i sorg inden afrejse.

Luisa Cheng-Ting Lee og datteren Emma forsvandt ud mod terminalen fulgt af security-folk, mens den efterladte far stod tilbage med våde øjne sammen med sin søster, mor og tidligere svoger.

 

Udlændingenævnet har givet afslag om familiesammenføring, da Benny Kristian Andersen for to år siden var på kontanthjælp som følge af sygdom og derfor ikke kan forsøge sin familie. I stedet mener Udlændingenævnet, at Benny Kristian Andersen skal rejse med til Taiwan, hvis han vil være sammen med sin datter og hustru.

Men Benny Kristian Andersen lider af sygdommen kronisk sarkoidose, der har nedbrudt hans immunforsvar, og ifølge hans læge, er han for syg til at rejse med. Han vil risikere at dø.

- Jeg vil så gerne med. Men min læge har kraftigt frarådet mig det på grund af min sygdom. Jeg risikerer at dø, og det kan jeg ikke udsætte mit barn for. Hun skal ikke miste sin far, sagde Benny Kristian Andersen tidligere på dagen til bt.dk.

Udlændingenævnet har på nuværende tidspunkt genoptaget sagen.