Lyt til artiklen

Politiet rejser ikke straffesag mod Københavns Kommune efter faldulykke ved Dronning Louises Bro, men kampen om erstatning fortsætter.

To 14-årige piger styrtede i slutningen af januar måned fire og en halv meter ned, da et tæret rækværk ved Dronning Louises Bro på Nørrebro pludselig knækkede. 

Den ene af pigerne brækkede ryggen og er blevet lam fra livet og ned, mens hendes veninde brækkede næsen og pådrog sig en kraftig hjernerystelse.

Nu har politiet undersøgt sagen og kommet frem til en konklusion.
 
- Politiet har foretaget undersøgelse af, alt hvad der er foregået derude, og så har vi gennemgået materialet, og det er på baggrund af det, at vi er kommet frem til, at der ikke er sket noget strafbart, så derfor bliver efterforskningen indstillet, siger advokaturchef ved Københavns Politi, Finn Chr. Christiansen.

Hos Københavns Kommune har man modtaget konklusionen, og her arbejder man nu på at finde ud af, hvad der videre skal ske i forhold til en eventuel erstatning.  - Politiets vurdering er en af de brikker, vi har ventet på for at kunne vurdere, om kommunen er ansvarlig og skal udbetale en erstatning. Nu vil vi læse det hele grundigt igennem og drøfte det med vores jurister, før vi træffer en beslutning om det videre forløb, lyder det fra Jens Elmelund, direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen, København Kommune, i en pressemeddelelse onsdag.  

Søren Kjær Jensen, der er advokat for de to 14-årige piger, er ikke overrasket over politiets afgørelse, og han fortsætter pigers kamp for at få erstatning.

- Jeg er på ingen måde overrasket, men i den ideelle verden kunne jeg da have ønsket mig, at politiet udover at tale med vidner til ulykken også havde talt med de mennesker, som angiveligt har skulle føre tilsyn med rækværket, siger Søren Kjær Jensen og fortsætter:

- Det vil for eksempel være relevant at vide om nogen fra COWI, der i efteråret 2011 blev bedt om at foretage eftersyn af 'gangtunnel under Nørrebrogade ved Dr. Louises Bro', også har efterset rækværket på broen, hvor ulykken skete, og ikke kun rækværket langs tunnellen, siger advokaten, der har flere ubesvarede spørgsmål, som han savner svar på.
 
 - Jeg har aftalt et møde med Kommunen på mandag, hvor vi kan drøfte den videre køreplan, og så sidder jeg nu og laver en mere udførlig stævning, hvor jeg forsøger at samle op på, hvad vi ved, og hvad vi ikke ved, samt redegøre for de mange synspunkter, der taler for at Kommunen er ansvarlig, siger Søren Kjær Jensen.

Han håber på et godt samarbejde med Kommunen, så sagen både behandles grundigt og hurtigt kan komme til en afslutning.