Der findes ingen nemme penge i prostitution. Sådan lyder det fra polske Joanna Tomaszewicz, der nu afliver myten om den lykkelige luder og giver B.T.s læsere et unikt indblik i en barsk og brutal underverden i Danmark.

- Hvordan kan det være nemme penge, når en prostitueret har tolv job?

Sådan spørger den 39-årige polak Joanna Tomaszewicz, der fra december 2006 til maj 2011, har arbejdet på 18 forskellige bordeller i Jylland og på Fyn.

Her har hun ageret kærlig kvinde, hårdtslående domina, barn, terapeut og meget andet, når sexkøbere har taget hende morgen, middag og aften.

Nu fortæller hun sin historie til B.T.

En historie, der tegner et dystert billede af livet som landevejs-prostitueret i Danmark og som giver et unikt indblik i en grum, dansk underverden fuld af frygt, sorte penge og vold.  

I fire et halvt år har Joanna Tomaszewicz betjent hundredevis af mænd. Mænd som hun har været hunderæd for.

Hun har solgt sig selv i faldefærdige huse på provinsens landeveje, mens familien hjemme i den polske by Gdansk troede, at hun var succesrig rengørings-chef i Danmark.

I dag kæmper hun med depressioner, alkoholmisbrug og siger, at hun er for syg til at arbejde. Samtidig er bankbogen tom. Pengene er havnet i bagmændenes lommer.

- Alting koster for meget. Husleje, annoncer... Og det er dyrt at leve og bo i Danmark. Min erfaring siger mig, at en alfons kan tjene penge. De kan leve godt. Ingen udgifter. De tjener kun penge, siger Joanna Tomaszewicz i videoen øverst i denne artikel.

For at tjene til huslejen, der flere steder løb op i 1700 kroner om dagen - eller over 50.000 kroner om måneden, skulle hun i gennemsnit have fire kunder om dagen. Imens hober skammen sig op i hende, som årene går.

- Du kan ikke være stolt af dette arbejde. Det er ingens mulighed for at få et privatliv, for at fungere, for at eksistere i denne verden.

- Det er ingen skam at være sexet og smuk, men at tage dette arbejde er virkelig ikke godt, siger Joanna Tomaszewicz til B.T.

Søndag den 1. januar kan du læse HELE Joanna Tomaszewicz’ historie, når B.T. udkommer med en særudgave af sektionen ‘2’. B.T.s journalister har gennemført adskillige, timelange interviews med den 39-årige kvinde og har blandt andet besøgt hendes barndomshjem i Gdansk og 14 af de 18 danske bordeller, hun har arbejdet på. Læs HELE historien om Joanna Tomaszewicz i B.T. søndag.