Lyt til artiklen
Onsdag aften sejlede den 75 meter lange finske coaster, Ramona, ind i jernbanebroen mellem Aalborg og Nørresundby i Nordjylland. 

Men det er ikke første gang, at det finske fartøj påsejler en jernbanebro.

Tilbage i maj 2002 var det den engelske jernbanebro over floden Trent i Keadby, Llincolnshire, der måtte lægge stål til den finske coaster. Det skriver maritimedanmark.dk.

Dengang gik den lidt for broglade coaster under navnet Maria H.

Påsejlingen i 2002 skete, da fartøjet blev taget af tidevandsstrømmen. Med en hastighed på omkring tre knob, blev skibet ført ind i og delvist under den engelske bro. 

Under sammenstødet kom et af besætningsmedlemmerne til skade.

Efterfølgende konkluderede havarirapporten fra MAIB, der står for at undersøge maritime ulykker i England, at hverken kaptajnen eller den lods, som også var på coasteren, havde tilstrækkelig kendskab til den engelske flod og tidevandets indflydelse. Det skriver maritimedanmark.dk.

Kollisionen med den engelske jernbanebro kostede fartøjet overbygningen samt en mast.

Under sammenstødet med den aalborgensiske bro var det broen, som endte som den store taber. Meldingerne lyder på, at broen vil være ukampdygtig i op til seks måneder. Dermed må de mange togpassagerer, der skal krydse Limfjorden, væbne sig med ekstra tålmodighed.

DSB har sat busser ind, som vil fragte passagerne mellem stationerne i Aalborg og Lindholm via Limfjordstunnelen. Det betyder en forlænget rejsetid på omkring 30 minutter.