De sidste mange måneder har Jens Jørgen Brinch været hårdt ramt af sin kræftsygdom. Alligevel havde han for præcis en måned siden overskud til at møde op til afskedsreception for AaBs direktør Lynge Jakobsen.

Receptionen fandt sted den 22. maj i den gamle sportshal på AaBs anlæg. Her mødte mere end 500 gæster op for at tage afsked med den nu tidligere direktør.

- Jens Jørgen kunne dårligt trække sig selv derhen, men han ville bare sige farvel. Det viser bare, hvor sej han var til det sidste, siger hans gode ven og kollega igennem mange år, sportsjournalist og tv-vært Carsten Werge til bt.dk.

Jens Jørgen Brinch sov stille ind natten til lørdag. Han blev 57 år og efterlader sig datteren Sara og hustruen Pia, som han sidste år fejrede sølvbryllup med.

Den 57-årige sportskommentator fik i 2006 konstateret kræft i tarmene i 2006. Senere fandt lægerne også kræft i leveren, og efterfølgende spredte det sig til lymfeknuderne.

første

I foråret fortalte Jens Jørgen Brinck til bt.dk, at lægerne havde opgivet at behandle ham. Det skete i forbindelse med udgivelsen af bogen ’Sportens stemmer’, hvor 13 sportsjournalister fortæller om deres karriere til journalisten Erik Nielsen. Her er Jens Jørgen Brinch interviewet, og han fortalte bl.a.:

- I 2010 gav lægerne mig den besked, at kræften er kronisk. Det har spredt sig til lymferne, hvorfra det er ukontrollabelt.

Jens Jørgen Brinch har igennem årene arbejdet for både DR, Tipsbladet, TV2 Sport og senest TV3 Sport. Han var med til at dække EM i 1992 samt diverse store slutrunder.

Andre læser også