Henriette Kjær skal vænne sig til en helt anden livsstil, end den hun er vant til.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Med samleveren Erik Skov Pedersens fængsling for bedrageri har parret mistet over halvdelen af husstandsindkomsten. Henriette Kjærs grundløn fra Folketinget på 49.409 kr. kan ikke betale de skyhøje rater på hende og samleverens lån. Alene udgifterne til parrets villa løber op i mindst 50.000 kr. om måneden. Det kan nemt ende med tvangsauktion og fogedret, og så bliver det umuligt for hende at eje noget i lang tid.

Auktion over værdierne


- Ægte tæpper, smykker, designermøbler, kunst og andre værdifulde genstande vil blive bortauktioneret for at betale af på gælden, siger Pernille Bigaard, der er formand for Foreningen af danske insolvensadvokater, der er specialister i at håndtere klienter i Henriette Kjærs situation.

- Almindeligt indbo som for eksempel et fladskærms-tv fra Føtex kan man få lov til at beholde. Hvis du har et arbejde, som kræver, at du har bil, kan det være i orden, at du leaser eller lejer en, men det må være inden for normalomkostning, siger Pernille Bigaard.

De fleste får lavet aftaler med deres kreditorer, men hvis det ikke lykkes, skal Henriette Kjær møde op i Fogedretten hver sjette måned og fortælle, hvad hun ejer, og hvad hun tjener.

Luksus-junkie


En kilde tæt på Henriette Kjær betegner hende som en luksusjunkie, der vil have svært ved at acceptere en jævn tilværelse.

- Hvis hun var lige så glad i en Honda og et rækkehus i Ishøj, ville hun have valgt den løsning for længe siden, siger kilden, der ikke vil have sit navn i avisen.

Det største omvæltning bliver afskeden med villaen i Hellerup, der ifølge parret skal sælges. Selvom Erik Skov Pedersen siger, at parret kun skylder de 10 mio. kr, villaen er værd, kan den alligevel ende på tvangsauktion.

Hvis Erik Skov Pedersen har optaget lån med sikkerhed i huset, skal de indfries, før huset kan sælges, siger ejendomsmægler Jan Fog.

- Ellers vil der stadig være gæld optaget med sikkerhed i huset efter salget, og det er der ingen køber, der vil acceptere, siger han.