Hasle Skole i Aarhus er kommet i lidt af et stormvejr, efter det er kommet frem, at skolen kun har inviteret forældre med danskklingende navne til et informationsmøde.

Mødet var rettet mod etnisk danske forældre, som angiveligt tidligere har fravalgt skolen grundet et overtal af børn med ikke etnisk dansk afstamning.

Det skriver flere lokalmedier, heriblandt TV 2 Østjylland.

En forælder, der modtog invitationen, fandt den diskriminerende. Hun skrev derfor til brevets afsender, Hasle Skoles skoleleder, Ole Skov, for at få afklaret, om det virkelig kunne være rigtigt, at mødet kun var for etnisk danske forældre.

Svaret var bekræftende. Mødet blev afholdt for etnisk danske forældre, så de kunne få afklaret nogle af de spørgsmål, som måtte melde sig i forbindelse med skolegangen på Hasle Skole, som har et stort antal tosprogede elever. (I 2014 var 50% af skolens elever tosprogede.)

»Grunden til, at det kun er de danske forældre (der er inviteret, red.), er, at vi har haft svært ved at få dem til at skrive deres børn ind. Vi har holdt møderne de seneste syv-otte år, og de har haft en effekt. Det har nemlig ikke været et problem de seneste fire år,« siger skoleleder Ole Skov til TV 2 Østjylland.

Mødet blev afholdt for ikke at få en 'skæv skole', som Ole Skov kalder det, men den går altså ikke. Det mener rådmanden for Børn og Unge i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek (V), som efter en klage fra forældre har indskærpet over for skolen, at møderne ikke længere er tilladt. Selvom han ikke er i tvivl om, at intentionen har været at få fat i en gruppe forældre, der overvejede at vælge skolen fra, så helliger midlet ikke målet.

»Det er samtidig krystalklart, at måden, der er inviteret på - at man har inviteret nogle forældre og ikke alle - er i strid med den måde, vi i Aarhus ønsker at drive skole. Her er alle børn velkomne, og det skal afspejles i den måde, vi kommunikerer på,« siger Bünyamin Simsek ifølge en pressemeddelelse.

Han har nu krævet en redegørelse fra Hasle Skole og indskærpet, at der ikke må laves forskelsbehandling af forældre.

Og det har skolen tænkt sig at efterkomme. Det siger Tanja Marcher Noe, som er medlem af skolebestyrelsen på Hasle Skole.

»Så vidt jeg er orienteret, har ledelsen fået en henstilling om ikke at afholde de her møder, og det vil ledelsen naturligvis følge. Så der kommer ikke til at være flere af den slags møder på Hasle Skole,« fortæller Tanja Marcher Noe til TV 2 Østjylland.

Det har ikke været muligt at træffe skoleleder Ole Skov for en kommentar.

Andre læser også