Lyt til artiklen

47-årig Erik Skov Pedersen fængslet i to uger efter grundlovsforhør. Han er sigtet for dokumentfalsk og bedrageri af særlig grov beskaffenhed og har tilstået en del af bedrageriet. Han lavede ifølge politiet falske købskontrakter på ejendomme.

Den 47-årige Erik Skov Pedersen fra Hellerup, der er sigtet for dokumentfalsk og bedrageri til 6,1 millioner kroner, et netop ved retten i Lyngby blevet fængslet i to uger. Han har erkendt bedrageri for 2,4 millioner kroner.

Det skete efter et to en halv time langt grundlovsforhør, hvor anklager Margit Wegge fra Nordsjælland Politi havde held  til at overbevise dommeren om, at Erik Skov Pedersen i stor stil havde forfalsket købskontrakter på boliger og ejendomme for at få udbetalt 6,1 millioner kroner i salær fra det fynske ejendomsfirma KJ Ejendomsinvest.  

Erik Skov Pedersen, der lever sammen med den konservative politiker Henriette Kjær,  var hyret af firmaet KJ Ejendomsinvest til at formidle salg af en række boliger og en byggegrund. Svindlen er foregået ved, at han har udformet falske købskontrakter på en række boliger og derpå fået udbetalt 6,1 millioner af KJ Ejendomsinvest i bonus for at sikre ejendomssalget.

Dokumenterne var imidlertid angiveligt forfalskede - køberne af boligerne eksisterede ikke.

Et af ofrene er det store pensionsselskab PensionDanmark, der i går af Nordsjællands Politi fik forelagt de falske papirer og straks konstaterede at de var falske.

- De omtalte dokumenter er tydeligvis et falsum og efterlader ingen tvivl om, at PensionDanmarks navn er blevet misbrugt, siger direktør Søren Ulvslev fra PensionDanmark Ejendomme.

Ifølge politiet har den 47-årige Erik Skov Pedersen i perioden fra august 2009 modtaget et honorar på 1,4 procent af salgssummen i forbindelse med salg af  en række boliger, herunder 23 rækkehuse i Glostrup, 92 ungdomsboliger i Roskilde og et privathospital i Brøndby. De 92 ungdomsboliger skulle være solgt til PensionDanmark, men det har altså ifølge politiet vist sig, at disse dokumenter er forfalskede.

Erik Skov Pedersen blev anmeldt for to dage siden af KJ Ejendomsinvest. Han blev anholdt i går på sin bopæl i Hellerup og har tilbragt natten i arresten.

På begæring af den sigtedes forsvarer nedlagde retten i Lyngby kl. 10 - altså tre timer inden det egentlige retsmødes begyndelse kl. 13 - forbud mod, at mandens navn nævnes offentligt. Navneforbuddet blev senere ophævet, da Erik Skov Pedersen delvis tilstod.

Grundlovsforhøret blev af hensyn til efterforskningen afviklet for lukkede døre. Flere oplysninger tyder på, at Nordsjællands Politi bevidst har forsøgt at skjule sagen. Ifølge politiinspektør Karl Erik Agerbo blev Erik Skov Pedersen anmeldt i forgårs - altså 9. februar 2011 - og anholdt i går kl. 17.

Alligevel afviste pressekoordinator Herik Suhr ved Nordsjællands Politi flere gange i løbet af i går eftermiddag og aften over for B.T., at politiet havde en anmeldelse mod den pågældende.