Hvad gør man, hvis man ejer en legetøjsbutik, og der er faldet store mængder sne på en lukket søndag? Ja, så åbner man da butikken for at sælge kælke.

Den konklusion kom Dan Cliff Pedersen fra Fætter BR i Holbæk i hvert fald frem til søndag morgen.

Her skrev han i en lokal Facebookgruppe, at han ville åbne butikken, hvis der var stemning for det. I løbet af en times tid havde næsten 500 personer synes godt om opslaget, og forretningen blev derfor åbnet for sneglade børn fra klokken 10-11. Og da bt.dk fangede Dan Cliff Pedersen omkring klokken 10.00, var der allerede så småt gang i salget.

»Indtil videre har der været to personer. Og hvis der ikke kommer flere end det, så har det for mit vedkommende allerede været en succes, for de to børn var rigtig glade,« siger Dan Cliff Pedersen til bt.dk.

Han fortæller samtidig, at det faktisk er hans bonusdatter, Josefine på syv år, man kan takke for, at butikken var åben søndag.

»Da hun så, hvor meget sne der var faldet i morges, sagde hun: Ej, prøv at tænk på dem, der ingen slæde har i dag. Så udviklede tanken sig bare derfra, og jeg kontaktede min distriktschef for at høre, om det var okay, at jeg åbnede butikken en times tid,« siger Dan Cliff Pedersen.

Klokken 11.00 skulle han dog selv videre til en familiefødselsdag og måtte derfor lukke butikken igen. Og ifølge Dan Cliff Pedersen har der heller ikke på noget tidspunkt været noget økonomisk incitatment for at holde åbent.

»Nej, det er udelukkende for børnene. Det ville bare være skideærgerligt, hvis de ikke havde kælk. Det kommer jo til at tø senere, så det er nu, det gælder,« siger han.