Familiefaderen Benny Kristian Andersen står til at miste sin kone og etårige datter, Emma, der er udvist af Danmark. Benny Kristian Andersen ville gerne rejse med sin familie, men en sygdom forhindrer ham i det.

Etårige Emma venter torsdag morgen på et fly til Taiwan sammen med sin mor i Kastrup Lufthavn. De står til at blive sendt ud af landet, fordi pigens far, Benny Kristian Andersen, ifølge Udlændingenævnet ikke kan forsørge dem.

Familien står dermed til at blive splittet op, da Benny Kristian Andersens sygdom forhindrer ham i at rejse med sin familie. Familiefaderen fra Hasle, Bornholm, er magtesløs. Han er for syg og risikerer at dø ved udrejse til Taiwan.

- Jeg vil så gerne med. Men min læge har kraftigt frarådet mig det på grund af min sygdom. Jeg risikerer at dø, og det kan jeg ikke udsætte mit barn for. Hun skal ikke miste sin far, siger Benny Kristian Andersen, da bt.dk fanger ham over telefonen torsdag morgen.

Han befinder sig i Kastrup Lufthavn, hvor han få timer efter skal vinke farvel til sin kone, Luisa Cheng-Ting Lee, og sin datter, Emma.

- Jeg mister alt. Min elskede Luisa og min lille datter. Min engel. Mit et og alt. Jeg synes, at det er forfærdelig, at det skal ske på grund af min sygdom. En sygdom, som loven, politikerne og de færreste har forståelse for, siger Benny Kristian Andersen.

Udlændingenævnet har givet afslag om familiesammenføring, da Benny Kristian Andersen for to år siden var på kontanthjælp som følge af sygdommen og derfor ikke kan forsøge sin familie. I stedet mener Udlændingenævnet, at Benny Kristian Andersen skal rejse til Taiwan, hvis han vil være sammen med sin datter og hustru.

Men Benny Kristian Andersen lider af sygdommen kronisk sarkoidose, der har nedbrudt hans immunforsvar, og ifølge hans læge, er han for syg til at rejse med.

- Folketinget må få øjnene op. Jeg føler virkelig, at jeg bliver forbigået. Jeg kan intet stille op. Enten mister jeg min familie, eller også rejser jeg med og har store chancer for at dø på grund af min sygdom, siger Benny Kristian Andersen afslutningsvis.

Udlændingenævnet har genoptaget sagen.

DELTAG I DEBATTEN PÅ BTS FACEBOOKSIDE HER