Nye oplysninger om ugebladet Se og Hørs ulovlige og systematiske overvågning af kendte og kongeliges kreditkort afslører, at overvågningen skete i et langt større omfang end hidtil antaget.

BT skriver lørdag, at mindst 86 kendte og mindre kendte danskere i perioden fra 2008 til i hvert fald slutningen af 2011, hvor overvågningen fandt sted, har fået deres kreditkorttransaktioner overvåget af Se og Hørs kreditkort-spion, der i stort omfang, dag efter dag og ofte døgnet rundt, sendte de dybt fortrolige oplysninger videre til ugebladets journalister.

De nye oplysninger om omfanget af ugebladets overvågningsprogram får nu to eksperter i strafferet til at fastslå, at skandalen er værre og større end hidtil antaget:

- Overvågningen er en krænkelse af disse personers privatliv, og det er klart, at hvis man krænker én, så er det ikke så alvorligt, som hvis man krænker 10, siger professor i strafferet ved Aarhus Universitet, Gorm Toftegaard Nielsen.

Lars Bo Langsted, professor i strafferet ved Aalborg Universitet, er enig:

- Det her har en skærpende betydning. Forbrydelsen er grovere, når flere er blevet krænket, siger han og tilføjer:

- Og det er med helt åbne øjne, at man har gjort det.

Strafferetseksperterne er enige om, at de nye oplysninger betyder, at straffene vil blive hårdere, end hvis færre var blevet overvåget:

- Det vil have betydning i strafudmålingen, at det her er gået ud over flere mennesker, siger professor i strafferet, Lars Bo Langsted.

Hvad betyder det, at det er sket i et kommercielt øjemed?
- Jeg vil sige, at det er i hvert fald ikke er en formildende omstændighed, siger Langsted.

Gorm Toftegaard Nielsen bemærker, at en dommer vil lægge vægt på omfanget af forbrydelsen, men også at de dybt fortrolige oplysninger er blevet viderebragt til Se og Hørs læsere:

- Når man skal udmåle en straf, handler det primært om, hvor grov forbrydelsen er og så motivet. Det er altså ikke kun det, at man krænker disse personer, det har også betydning, hvordan oplysningerne er brugt, siger han.

Københavns Vestegns Politi, der efterforsker sagen, har, udover den 45-årige it-specialist, sigtet de tidligere chefredaktører Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, Aller Medias udgiverdirektør og tidligere midlertidige chefredaktør, Per Ingdal, samt journalisterne Kasper Kopping og Ken B Rasmussen i sagen.

De er alle sigtet for hackning, bestikkelse og overtrædelse af markedsføringslovens bestemmelser om forretningshemmeligheder. Også selskabet Aller Media, der udgiver bladet, er sigtet i sagen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de tidligere chefredaktører Kim Henningsen og Henrik Qvortrup. Heller ikke Aller Medias adm. direktør, Pål Thore Krosby, har ønsket at tale med BT.

Se hele listen i BT lørdag .