Drabschefen ved Københavns politi Ove Dahl revser den øverste politiledelse i Danmark, der har givet ham og hans kolleger svære vilkår i opklaring af drabssagerne.

Når drabschef Ove Dahl i denne uge stopper i jobbet med at opklare mordsager hos Københavns politi, så er det med en aura af stor frustration i forhold til politi-toppen.

- Vi har fået en ledelse, som vil det anderledes end politidirektør Hanne Bech og chefkriminalinspektør Per Larsen. Dengang var der en forståelse og en kemi og en viden om, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Den nye ledelse vil tingene anderledes, og det er nok der, at kæden hopper af for mig. De blander sig hele tiden, og så forsvinder min selvstændighed, siger Ove Dahl mandag til Ekstra Bladet.

Derfor er ledelsen da heller ikke med på gæstelisten til drabschefens afskedsreception. Ove Dahl ser problemerne som en følge af den politireform, som blev vedtaget i 2007.

- Jeg har været fuld af harme, frustration og utilfredshed. Jeg har haft perioder, hvor jeg har været frygteligt irriteret på hele systemet, fortæller den afgående drabschef til avisen.   Han peger samtidig på, at det er et problem, at man i øjeblikket ikke uddanne politifolk til efterforskning, og at man derfor vil komme til at mangle specialiserede ressourcer i den afdeling.

Ove Dahls efterfølger bliver Jens Møller fra Vestsjællands politi.