Når schæferhunden Thor i morgen skal aflives, har han sin ejer, Jette, ved sin side. Hun har ikke set Thor i to og en halv måned, men har krav på et sidste farvel

Thor er blevet pålagt aflivning, efter han i september satte tænderne i en lille hund, da den hoppede frem og forskrækkede ham under en gåtur. Den lille hund måtte efterfølgende syes efter at have fået drænet bylder med betændelse, og det fik dens ejer til at melde Jette og Thor til Nordsjællands Politi.

Her gav man i første omgang Jette en bøde, som hun betalte for at få sagen afsluttet. Men halvanden måned senere mødte tre betjente pludselig op på Jettes adresse og hentede Thor. Biddet var ved en forvaltningsafgørelse blevet kategoriseret som værende et 'skambid', fordi den lille hund var blevet syet som følge af hændelsen. 


Siden har Thor været anbragt på en hemmelig pension, hvor den syv-årige schæferhund har afventet sin skæbne. Jette har ved hjælp af organisationen Fair Dog appelleret afgørelsen til Rigspolitiet. De har valgt at stadfæste afgørelsen, og det betyder, at Thor skal aflives i morgen, onsdag.

Selve aflivningen bliver første gang, at Jette har set sin hund, siden den blev hentet i hendes hjem den 12. november. Hun har nemlig lovmæssigt krav på at sige farvel, fortæller Xenia Zingenberg, jurist i Fair Dog, til bt.dk. Jette får lov til at møde op på pensionen, hvor Thor har tilbragt de sidste to måneder.

Her vil hun få lov til at 'sige farvel' til Thor og overvære aflivningen, som i følge dyrlægevagten.dk foretages med to indsprøjtninger. Den første er en dosis beroligende middel, som vil sløve hunden så meget, at dens sanser næsten er sat ud af spil, hvorefter Thor får en overdosis sovemedicin, som får ham til at sove stille ind.

Selve aflivningen finder sted på hundepensionen eller hos en nærliggende dyrlæge. Efterfølgende kan Jette enten vælge at tage Thor med hjem og begrave ham, eller også kan hun lade dyrlægen bringe den til forbrænding.