Der kan komme særdeles kraftige regn- og tordenbyger i hele landet i aften og nat. Den gode nyhed er, at bedre vejr er på vej.

De fleste har nok opdaget, at vejret i dag er velegnet til fodbold og cykelløb i fjernsynet - ikke ude i virkeligheden.

Regnen er kommet og gået hele dagen - og sådan bliver det ved. Både i aften, nat og i den kommende uge.

DMI udsender derfor et varsel om kraftig regn, men ifølge vagtchef Thyge Rasmussen, skal der gå meget galt, hvis vi skal vågne op til fyldte kældre, oversvømmede kloaker og gummibåde i gaderne i morgen:

»Det er ikke et risikovarsel i den alvorligste forstand. Men hele vejrsituationen er lidt usikker for tiden. Under de skybrud, som f.eks. København tidligere har oplevet, stod bygerne stille over byen. Denne gang er der mere bevægelse i skyerne. Så man vil i aften og nat kunne opleve endog meget kraftig regn, men bygerne bliver hurtigere overstået.«

Først regn, men det lysner

DMI advarer om, at der stedvist kan falde mellem 25 og 35 mm på seks timer og desuden er der en mindre risiko for lokale skybrud med mere end 15 mm på 30 minutter.

Varslet gælder Sjælland, Lolland-Falster, København og Nordsjælland, det meste af Fyn og de jyske kommuner Sønderborg og Aabenraa, mens det øvrige Jylland og Bornholm ser ud til at slippe i denne omgang.

Den dårlige nyhed er, at vi skal regne med at døje med byger, paraplyer og gummistøvler også i den uge, vi går ind i. Men, siger Thyge Rasmussen, så venter der bedre nyheder til de tålmodige:

»Det ser faktisk ud som om, at vejret stabiliserer sig til noget varmere og mere solrigt, når vi når hen i slutningen af den kommende uge. I uge 29 vil vi nok kunne komme op på 25 grader,« siger Thyge Rasmussen.