Sidste år vandt Soluna Samay det danske Melodi Grand Prix.
Sidste år vandt Soluna Samay det danske Melodi Grand Prix. Foto: Henning Bagger

De syv byer, der føler sig svigtet af Danmarks Radio (DR) og indbetalte i alt 625.000 kroner for at være medarrangører af Grand Prix'et i januar næste år i Herning, skal have pengene tilbage af DR, efter de er blevet droppet af DR som medarrangører.

Det mener Dansk Folkepartis kommunal- og medieordfører Morten Marinus, der nu har spurgt den nyudnævnte kulturminister Marianne Jelved (R), om hun vil sikre, at DR betaler pengene tilbage til byerne. Marinus er også en af Danmarks efterhånden mange GP-nørder, i en sådan grad at JylllandsPosten har kaldt ham Dansk Folkepartis Grand Prix-ordfører.

- Jeg kender derfor DR og deres professionalisme omkring grand prix, derfor overrasker det mig meget, at DR nu prøver at stikke halen mellem benene og løber fra noget som jeg mener de er moralsk forpligtede til at betale, siger Morten Marinus..

I de syv byer Brønderslev, Otterup, Varde, Hurup, Auning, Vamdrup og Kalundborg har der været Grand Prix-feber i tre måneder efter at DR offentliggjorde planerne om de syv byer som centrum for store GP-fester og som medarrangører af Grand Prix.

Fem af de syv byer indbetalte i alt 625.000 kroner til DR's samarbejdspartner Dansk Underholdnings Produktion (DUP). Fordi pengene er indbetalt til DUP og ikke direkte til  DR, har DR afvist umiddelbart at betale pengene tilbage.

- De allerede foretagne indbetalinger til Dansk Underholdningsproduktion (DUP)  er ikke et aftaleforhold DR er part i, skriver Christian Odd Wiberg fra DR Multimedia blandt andet i et brev til de syv byers advokat.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.