Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Mænd giver plastikkirurgi i julegave

Når julemanden klemmer sig ned gennem skorstenen tirsdag aften, kan han meget vel have et sæt nye bryster eller stramme øjenlåg med i sækken til mor. Stadig flere danske mænd giver nemlig deres koner og kærester plastikkirurgiske indgreb i julegave. Det fortæller flere klinikker, som BT har været i kontakt med.

-Det er et område, der har været i konstant vækst gennem flere år. Et par af de mest populære gaver er sådan noget som løft af øjenlåg, permanent hårfjerning og botox-behandlinger. Lidt længere ned ad listen kommer de større og dyrere indgreb som brystforstørrelser og fedtsugninger, siger Jesper Nygart, der er speciallæge og indehaver af Nygart Privathospital i København.


Han har endnu ikke overblik over de præcise salgstal, men fortæller, at efterspørgslen på gavekort på specifikke behandlinger nu er så stor, at hospitalet fra 2014 vil indføre mulighed for køb direkte på sin hjemmeside for at lette forretningsgangen.


Oplevelsen er den samme hos flere andre klinikker i såvel hovedstadsområdet som resten af landet. Også hos Aesthetic Center i Horsens, der samarbejder med plastikkirurger i både Danmark og Polen.

-Efterspørgslen på plastikkirurgi er stigende generelt, og det kan også mærkes her. Vi har en del mænd, der ringer, fordi de gerne vil give et par større bryster til konen eller kæresten eller have hende strammet lidt op. Det kan de selvfølgelig sagtens, men vi har den regel, at vi ikke tager imod betalingen, før patienten selv har været til en samtale med kirurgen og givet udtryk for, at det også er hendes ønske, fortæller Allan Rønne, der er centrets kontaktperson.  

 

Andre læser også