En stor flok digtere har sat sig for at inspirere danskerne. De har indrykket digte i hundredvis forklædt som annoncer i Den Blå Avis, du kan hente fra torsdag.

Mere end 150 digtere er gået sammen om at hylde lyrikken på en ret aparte måde.

Initiativtager Malene Ravn overhørte i sommers en samtale mellem digtere, der mente, det var for svært at få sine værker udgivet.

'I kan da bare indrykke en annonce i Den Blå Avis', tænkte Malene. Adskillige måneder senere, har den sarkastiske tanke udviklet sig til virkelighed.

- Det var en åben invitation til digtere og forfattere. Hvis de havde lyst til at være med, var det bare om at indrykke en annonce i avisen, og det har de været med på, siger Malene Ravn, der har arbejdet på projektet siden august i år.

- Lyrik er en smal genre, og der er ikke særlig mange, der køber digtsamlinger. Jeg håber, at 'Kjeld' går ned og henter Den Blå Avis og slår op for at finde en kummefryser, og så støder han på et digt, og får et magisk øjeblik, siger Malene Ravn.

- Det var derfor, jeg satte det i gang.

På Malenes liste over hvem, der er med i projektet står 163 forskellige digtere og forfattere - fra en elev i en sjette klasse på Østerbro til kendte digtere som Josefine Klougart, nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris i 2011.

Eneste kriterium for de hundredvis af digte var, at de skulle være under 200 anslag. Ellers ville de ikke komme med i den trykte avis. Og sådan så skæbnen for lyrikken egentlig også ud til at starte med.

Den Blå Avis slettede nemlig annoncerne, men så tog Malene fat i direktøren.

- Efter et døgn vendte de tilbage og sagde god for eventen, som de kalder det. De synes, det var en sjov idé, siger Malene, der glæder sig til at få sendt gratis lyrik ud til folket og forhåbentlig åbne andres øjne for lyrikken, som hun først selv opdagede for et par år siden. I samme anledning debuterer hun selv som digter. Dog anonymt.