Fire døde, én i yderste livsfare og to hårdt kvæstet. De sidste tre dage har været usædvanligt barske på de danske veje. Tre af dødsofrene nåede end ikke at holde 20 års fødselsdag.

Tidligt tirsdag morgen mistede en 22-årig mand herredømmet over sin bil i en kurve på Tramkærsvej ved Ølgod i Vestjylland. Han kom så slemt til skade ved ulykken, at en respirator lige nu holder ham kunstigt i live på Aarhus Universitetshospital.

Den unge mand er dermed tæt på at blive det femte dødsoffer i tre blodige døgn i trafikken.

Værst gik det for en nybagt 18-årig bilist og hans 16-årige medpassager, da de lørdag aften kørte galt lidt nord for Silkeborg. Begge unge mennesker mistede livet ved den voldsomme ulykke.

Samme aften i den anden ende af landet på Møn rammer en 18-årig mand og hans 19-årige passager et vejtræ og får brat sat en stopper for deres køretur. Mens chaufføren selv slap med mindre kvæstelser døde den 19-årige kort ulykken efter på Køge Sygehus.

Efter lørdagens tre dødsfald var scenariet ved at gentage sig kort før midnat søndag, da endnu en grøn bilist kørte galt på Amager. Sammen med sin passager, en 19 årig mand, kørte en 18-årig mand frontalt ind i et vejtræ, der nærmest blev pakket ind i den sammenkrøllede bil.

Frem mod vejtræet målte politiet 62 meter bremsespor. Chaufføren fik det ene ben alvorligt kvæstet, og passageren fik et brud på en nakkehvirvel. 

Men selvom seks unge mennesker var kørt galt i trafikken på kun ét døgn, var den blodige pinse ikke overstået. Også mandag aften 2. pinsedag  kolliderede en 49-årig mandlig bilist med et vejtræ og pådrog sig svære kvæstelser. Her til morgen måtte lægerne på Regionshospitalet i Herning opgive at redde hans liv.

Status mindre en tre døgn før det første uheld: Fire dødsfald og én person i yderste livsfare.