To knivoverfald fandt sted i København onsdag aften. Politiet udelukker ikke, at der er en sammenhæng mellem knivstikkerierne.

Først blev en mand stukket flere gange med en kniv på Vesterbrogade af to overfaldsmænd omkring klokken halv ni onsdag aften. En time senere var den gal igen på Amager, hvor en mand blev stukket ned foran en Døgn-Netto på Amager.

Det første knivstikkeri var det mest alvorlige. Her blev en 33-årig mand stukket flere gange med kniv uden for spisestedet Ocak-Sandwich Hus på Vesterbrogade 149.

To maskerede mænd løb ind på restauranten, hvor manden sad og spiste med sin familie. De hev ham ud på gaden og stak ham flere gange i lår, baller og maven. Den 33-årige blev så medtaget, at han blev kørt til Rigshospitalets Traumecenter og straks kom på operationsbordet. Han meldes dog uden for livsfare.

- Han blev opereret i nat, og han er uden for livsfare. Han har blandt andet fået perforeret tyktarmen, men hans tilstand er stabil. 

Det siger efterforskningsleder Lars Feldt til bt.dk.

Manden er kendt af politiet.
 
Politiet har flere vidner i sagen, men er meget interesserede i at høre fra andre, der kan have set eller ved noget.   

Begge gerningsmænd flygtede kort efter i en bil. De var maskerede og var iført mørke jakker. 
   
Kl. 21.30 onsdag aften, var den gal igen. Denne gang på Amager. Her blev en mand dolket foran Døgn-Netto på Rued Langgaards Vej af 3-4 mænd, der opsøgte manden foran butikken. 

Manden slap fra overfaldet med overfladiske skrammer i armen. Også han er kendt af politiet i forvejen.

Her flygtede gerningsmændene i en hvid varevogn.

Den centrale efterforskningsleder, Lars Feldt, vil ikke komme nærmere ind på, hvad de to ofre er kendt for. Ifølge Ekstra Bladet har offeret på Vesterbrogade relationer til bandemiljøet, men det vil han hverken af- eller bekræfte.

Han vil heller ikke sige, hvorvidt politiet regner med, at der er en sammenhæng mellem de to knivstikkerier.