To mænd slap på mirakuløs vis med livet i behold efter en alvorlig trafikulykke ved Hedehusene mellem København og Roskilde søndag morgen, hvor en personbil og en varebil kørte sammen.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi til BT.

»De har fået masser af knubs og overfladiske skræmmer, men de befinder sig begge uden for livsfare, og politiet har heller ikke haft nogen problemer med at afhøre dem,« fortæller Lars Jørgensen, vagtchef ved Københavns Vestegns Politi.

Klik her og se mere tv på localeyes.dk

Begge biler kom kørende på Roskildevej nær Hedehusene mod vest, men i to forskellige vognbaner, da ulykken indtraf kort før klokken 9 søndag morgen.

Tidligere forlød det, at en mislykket u-vending fra personbilens side var skyld i ulykken, men nu ved politiet, at en overtrædelse af færdselsloven forårsagede ulykken.

»Føreren af personbilen kommer til at køre forkert ved at tage afkørslen til Baldersbrønde og krydser derfor en fuldt optrukket spærrelinje for at komme tilbage til Roskildevej for at køre på tværs og foretage en u-vending,« forklarer Lars Jørgensen.

Da føreren af personbilen, en 57-årig mand, passerer spærrelinjen ved afkørslen, glemmer han at kigge sig for og bliver derfor ramt i siden af varebilen, der efterfølgende ryger op på autoværnet og svinger rundt i luften.

Føreren af varebilen, en 45-årig mand, bliver efterfølgende kastet ud af bilen og lander på asfalten. Varebilen lander på taget.

Begge har det godt efter omstændighederne, forsikrer Lars Jørgensen, men føreren af personbilen kan nu se frem til en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet.

Efter færdselsuheldet var Roskildevej mod vest spærret i nogle timer, mens oprydningen stod på, men allerede klokken 11 var begge vognbaner igen farbare.