»Når jeg ser på en stemmeseddel, føler jeg mig som en muslim, der ser på et spisekort der udelukkende består af retter med svinekød,« sådan lyder et Facebook-opslag fra 5. november 2010 skrevet af Samer Zaazou.

Samer Zaazou arbejder til dagligt som afdelingsleder på et kommunalt værksted for børn og unge ved navn Tetriz i Helsingør Kommune. Og i 2015 vandt han kommunens integrationspris. Som citatet, der i øvrigt er af den danske folkeskat Dan Turèll, ovenfor indikerer, så er Samer Zaazou ikke fortaler for demokrati som styreform.

Og som det fremgår af flere andre Facebook-opslag skrevet af Samer Zaazou, så foretrækker den nu 34-årige afdelingsleder og integrationsprisvinder et islamisk kalifat med sharia-lovgivning i stedet for. Det skriver Helsingør Dagblad.

Avisen har derfor valgt at konfrontere integrationsprismodtageren med de kontroversielle opslag på det sociale medie. Blandt andet spørger de ham, om han som troende muslim går ind for sharia, hvortil han svarer:

»Ja, ellers kunne jeg ikke være troende. Sharia fortæller mig, hvordan jeg skal leve som muslim, du kan sammenligne det med De Ti Bud i Kristendomen,« svarer Samer Zaazou til avisen.

Læs også:

Tidliger på årets modtog Samer Integrationsprisen i Helsingør Kommune. Prisen blev overrakt af kommunens borgmester, Benedikte Kiær (K), der blandt andet gav ham følgende ord med på vejen:

»Vi har mødt hinanden et par gange på værestedet Tetriz, og hver gang har du gjort et stort indtryk. Du brænder 200 procent for dit job, du bruger dig selv i dit arbejde og du bruger din livserfaring. Dit arbejde har betydet, at mange unge har fået et boost af selvtillid,« lød det fra Benedikte Kiær ifølge Helsingør Dagblad.

Samer Zaazou fortæller til avisen i forbindelse med konfronteringen af Facebook-opslagene, at han ser integrationsprisen som en blåstempling af sit arbejde på værkstedet Tetriz, som ikke bliver påvirket af, at han går ind for sharia.

Læs også:

I Facebook-opslagene fra 2010 skrev Samer Zaazou også, at han går ind for indførelse af et islamisk kalifat. Og det gør han stadig.

»Som det paradis, jeg forestiller mig det er, så ja. Men jeg skrev det før, der var noget der hed Islamisk Stat, som har taget patent på at indføre en jordisk version af kalifatet, og jeg går ikke ind for deres metoder. Jeg drømte bare om et sted, hvor jeg kunne være en ligeværdig del af samfundet, en medborger,« siger Samer Zaazou, der dog ikke mener, at kalifatet ville fungere herhjemme.

»Hvis der bliver indført et islamisk kalifat, så ville jeg finde det passende, men det har ingen gang på jord i Danmark. Men jeg mener, at kalifatet kun er relevant der, hvor der er enighed om det. Det er jo lidt lige som andre måske går og drømmer om at få indført det ene og det andet, for at få bedre vilkår. Hvis folk vil leve under et kalifat, så dem om det. Jeg lever her og jeg dør her.«

Da Samer Zaazou tidligere på årets vandt Integrationsprisen i Helsingør Kommune fulgte der to gange 3.000 kroner med samt en cykelhjelm.