Med et gennemsnit på langt over 12 har superstudenterne anno 2013 mere eller mindre kunne vælge og vrage mellem de mange forskellige studieretninger. Her kan du se, hvor de unge superstudenter så er blevet optaget.

I dag får 88.040 håbefulde unge svar på, om de er optaget på drømmestudiet eller ej. For over 20.000 vil svaret være nedslående: De er ikke blevet optaget på drømmestudiet.



Men for de såkaldte superstudenter er der i stedet glæde at spore. De har mere eller mindre kunne vælge en hvilken som helst studieretning - deres gennemsnit er nemlig så højt, at de er røget direkte ind på studiet.

Her er et lille udpluk af superstudenternes optagelse anno 2013:

Kommende direktør?

Nathalie Kjelde, 18 år
Gennemsnit: 13,5 (fra Niels Brock Elitegymnasium)
Optagelse: Jura på Københavns Universitet (krav: gennemsnit på 9,1)

Superstudenten Nathalie Kjelde har længe vidst, at hun ville søge ind på jura-studiet.

- Jura har altid interesseret mig. Jeg synes, det er spændende at beskæftige mig med regler og love og finde ud af, hvordan retssystemet er bygget op. Derudover synes jeg, at jurastudiet er et godt grundlag at bygge videre på, siger Nathalie Kjelde, der allerede nu har tænkt på at læse videre, når hun er færdig med jura-bøgerne som 23-årig.

- Så kunne jeg nok godt finde på at læse noget business-overbygning i USA eller England, lyder det fra Nathalie Kjelde, der endnu ikke ved, præcist hvor hun gerne vil arbejde på sigt.

- Men det må meget gerne være en lederstilling. Mit mål er nok at ende med at sidde på en direktørpost, for jeg føler, at jeg har evnerne og talentet til at lede og have overblik, siger Nathalie Kjelde, der igennem sin tid på Niels Brock Elitegymnasium arbejdede målrettet for at få så flot et gennemsnit.


Arbejde i udlandet?

Kasper Simonsen, 18 år
Gennemsnit: 13,5 (fra CPH West)
Optagelse på: International Business, CBS (krav: gennemsnit på 11,9)

For Kasper Simonsen, der til dagligt bor i Taastrup, er det lidt at et sats at blive optaget på International Business.

- Jeg har ikke rigtig haft nogle af de fag, jeg nu skal til at dykke ned i. Men jeg er rigtig spændt på at komme i gang med blandt andet international økonomi og andre erhvervsøkonomiske fag, siger Kasper Simonsen og forklarer, at det er blandingen af både matematiske og humanistiske fag, der har tiltalt ham ved denne studieretning.

- Og så er det hele på engelsk. Det tiltaler mig meget, og jeg tror, at det vil være en god udfordring. Det er på mange måder en bred uddannelse, jeg tager, så hvad fremtiden bringer i forhold til job, er vært at sige. Men det er jo en international uddannelse, så tanken om at arbejde i udlandet, har strejfet mig, siger Kasper Simonsen, der gennem sin tid på CPH West har brugt tid på at nå sit drømmestudie.

- Jeg faldt over studieretningen, da jeg gik i 2.g. og kunne se, at den krævede et højt snit. Så det blev hurtigt vigtigt for mig at nå mit mål, og jeg er på ingen måder kommet sovende til det. Det har været hårdt arbejde, men jeg har også sørget for at gøre det interessant, så jeg ikke kørte surt i det, fortæller Kasper Simonsen, der begynder på sit nye studie 1. september.
 
Kommende dyrlæge?

Mette Ernst, 19 år
Gennemsnit: 12,0
Optagelse: Veterinærmedicin, Københavns Universitet (krav: gennemsnit 10,7)

19-årige Mette Ernst fra Solrød Strand har siden barnsben vidst, at hun ville være dyrlæge.

- Jeg elsker dyr, og i 8. klasse tilbragte jeg en uge i praktik hos en dyrlæge. Jeg har aldrig været i tvivl, og det her var klart min førsteprioritet. Jeg søgte også molekylær biomedicin som en back-up, men ville allerhelst dyrlægestudiet, siger Mette Ernst, der har brugt megen tid på studiebøgerne.

- Det har været hårdt, og jeg har brugt rigtig lang tid på skolen. Jeg har arbejdet meget med lektier og har givet afkald på en del byture. Men i dag er jeg jo kommet ind på mit drømmestudie, så det har været det hele værd.