Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Toppen af poppen – og en mindre, men slagkraftig dosis af rocken – er i eftermiddag samlet ud for København for at fejre den radiostation, der mere end nogen anden har bidraget til at bringe årtiers sprøde beats til danskernes ører.

I dag er det præcis 50 år siden, DRs P3 første gang kunne findes på FM-båndet, og det markerer statsradiofonien med en fest, hvor en række af landets førende musikere er samlet og giver ti koncerter fra tre scener.

Nærmest symbolsk bliver festen afholdt på Trekroner-fortet, der ligger omgivet af Øresunds bølger ud for København. Da P3 gik i luften 7. september 1963 var det således som et statsligt alternativ til piratradioen Mercur, som da i en årrække havde sendt pigtrådsmusik og pop til landets unge fra en båd i samme farvand.

Musik, som datidens forældregeneration og kulturelite kun havde hån og syrlige bemærkninger til overs for.

Billetterne til jubilæumsfesten er for længst udsolgt, og det bliver dermed fyldte både, der eftermiddagen igennem sejler gæster til det gamle fort fra kajen ved Langelinie. Undervejs vil gæsterne blive underholdt og guidet af flere af det foregående halve århundredes  mest populære værter og radiokarakterer.

De optrædende ved dagens jubilæumsfest er blandt andre Mads Langer, L.O.C., Kashmir, Trentemøller og sort Sol.

Du kan følge festlighederne i radioen hele dagen - naturligvis på P3.

Andre læser også