Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Tre store lastbiler med fynske bisonokser er på vej til Rusland, hvor de skal leve vildt. Kuriøst nok, er der tale om amerikanske bisonokser

Hvad skal 120 bisonokser af amerikansk oprindelse, men født og opvokset på midtfyn i Sibirien?

 - De skal leve vildt i et stort naturreservat. Det er vi rigtig glade for, siger Louise Larsen fra Ditlevsdal Bison Farm på Midtfyn.

Og så kunne man tro, at de gigantiske fynske klovdyr var del af et avlsprogram for truede dyrearter i Europa, og de 120 okser skulle hjem og genoprette den økologiske balance på den sibirske tundra. LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ:
Men nej.

- Det er jo amerikansk bison-okser vi har her, siger Louise Larsen.

Ditlevsdal Bison Farm, som har omkring 400 høveder på græs, er faktisk heller ikke den del af et zoologisk avlsprojekt med støtte fra Verdensnaturfonden, Greenpeace eller andre venner af moder natur.

På den fynske farm, gør okserne tjeneste som kødkvæg. Farmens gæster kan således æde sig en bisonpukkel til på stedets egen restaurant. LÆS OGSÅ: LÆS OGSÅ: Det er dog ikke den skæbne, der venter de 120 krølhårede fynboer med amerikanske aner. De skal leve det frie liv på Pustaen, hvor europæiske bisonokser i årtusinder har huseret.

- Jamen hvorfor vil de russiske købere have amerikanske bisonokser?

- Det ved jeg ikke. Men vi har solgt dem, og det er vi glade for, siger Louise Larsen.

Andre læser også