Det er noget af en anekdote, der kommer fra pizza-restauratør Gorm Wisweh, da han i podcasten Spar Kassen bliver spurgt ind til sin værste madoplevelse. 

Han forklarer, at han har haft masser af ligegyldige oplevelser på restauranter, men springer så hurtigt ind i en anekdote fra det afrikanske kontinent. 

»Jeg kan huske en gang, jeg var i Afrika med en hjælpeorganisation. Og vi var flere kokke afsted ude i den her landsby, og vi fik hver vores mama tildelt, hvor de skulle vise os deres mad.«

»Så havde de slagtet en ged om morgenen, og den havde så ligget godt op af eftermiddagen, hvor den bare havde ligget i solen. Og der var masser af insekter på, og jeg tænkte: Det bliver spændende, men hvis bare den bliver kogt længe nok, så går det nok.«

Herefter blev geden fordelt ud til de forskellige kokke.  

»Og min mama var helt oppe at køre. Hun synes, vi havde fået klart det bedste fra den ged. Vi havde fået indvolde - lunger, tarme, alt skraldet. Og jeg tænkte: det her bliver altså ægte spændende nu. Og vi hakker det op, og vi får det i gryden.«

»Og den er sådan lidt mælkehvid den her blanding, men lige pludselig bliver den gul. Og jeg tænker, at hun har puttet kryderrier i, noget karry for at spice den op. Og jeg er altså ikke bange for indmad.«

»Men så lugter det bare af menneskebræk. Og det er fordi, galdeblæren er kogt ud. Og jeg tænker: Det smager jo nok ikke sådan.«

Gorm Wiswehs håb bliver dog ikke opfyldt. 

»Klip til, at jeg står der med en stor portion, for jeg er jo æresgæst. Og de tre andre kokke er sådan: 'Det skal vi ikke have'. Så jeg står bare der. Og det smager virkelig af at spise sit eget opkast. Der var ikke noget at rafle om. Og det var virkelig den fineste ret. Altså alle landsbyens ældre, de kom over til den ret, fordi den var så fin.«

»Men nej tak til det. Det er noget af det vildeste, jeg har prøvet. Det var den her tvang, mens hele landsbyen står og ser på dig. Og tårene trillede simpelthen ned ad kinderne på mig. Jeg kæmpede bare. Jeg spiste ikke op. Det var simpelthen forfærdeligt. Det var så grænseoverskridende.«

Hør Gorm Wiswehs sparetip til fødevarebudgettet i den seneste udgave af Spar Kassen.

Lyt hos Apple Podcast, Spotify eller ved at klikke play herunder.