En mekaniker for Tinkoff-Saxo fik søndag en hovedrolle under Tour de France, da han kastede en flaske efter en kameramand. Det er Tinkoff-Saxo nu blevet straffet for.

Ifølge det franske medie L'Equipe har ledelsen i Tour de France valgt at sportsdirektør Sean Yates med en dags karantæne, da han kørte bilen, hvor mekanikeren kørte med. Dermed har Tinkoff-Saxo en bil mindre på mandagens etape. Straffen skyldes, at mekanikeren udviste 'alvorlig adfærd over for tv-motorcyklen'.

Flaskekastet fandt sted midtvejs på 15. etape, da Peter Sagan skulle skifte cykel. I den forbindelse kørte en kameramand tæt forbi ham. Og måske lidt for tæt mente Sagans mekaniker.

Efter at have sendt sin rytter af sted, tog han i hvert fald en flaske og kastede efter kameramanden.

Forinden havde Sagan selv sparket ud efter selv samme kameramand.

Efter etapen forklarede Tinkoff-Saxo-rytteren, at det var, fordi han holdt i vejen for den servicevogn, der skulle op til Sagan med en ny cykel.

»Jeg sagde til motorcyklisten, han skulle køre foran, fordi servicebilen var bag ham. Da jeg stopper, er servicebilen længere tilbage, fordi motorcyklisten holdt i vejen, og så var alle sammen sure«, siger han til TV 2.