Stuart O'Grady dopede sig kun én gang, og har siden 1998 kørt rent, indtil han i sommer indstillede sin karriere efter mere end 20 år på cyklen.

Det fastholder den tidligere Team CSC-rytter i et interview med cyclingnews.com, som kommer i forbindelse med, at Stuart O'Grady udgiver en bog om sin lange karriere som cykelrytter. Dopingindrømmelsen faldt sidste år på samme dag, hvor det franske senat offentliggjorde, at de på baggrund af efteranalyser af gamle dopingprøver kunne konstatere, at Stuart O'Grady havde afleveret en mistænkelig dopingprøve under Tour de France i 1998.

O'Grady forklarer, at han kun én gang tog EPO op til Tour de France, og at han skaffede dopingen selv, uden at fortælle sit daværende hold, GAN, om det. Han valgte, at smide resten af sin doping ud, da Festina-skandalen rullede samme år, og derefter har han ifølge eget udsagn aldrig rørt doping.

Stuart O'Grady opnåede sit største resultat i karrieren i 2007, da han vandt Paris-Roubaix som Team CSC-rytter. Det skete uden brug af doping, hvis man skal tro australieren selv.

Indrømmelsen af doping faldt først, da O'Grady stoppede sin karriere. Siden 1998 har han gået med løgnen, og det har ikke været nemt, fortæller han til cyclingnews.

- Jeg begravede det så langt væk i min hukommelse, som jeg kunne, fordi det var en af de ting, som jeg håbede, aldrig ville nå op til overfladen igen. Det var den sorteste periode i mit cykelliv.