Alberto Contador bliver nu rygtet til Fernando Alonsos nye hold, der skal bygges på resterne af Euskaltel-mandskabet.

Giver det mening - ja, det gør det faktisk. For selv om der ikke handles som i fodboldens verden, kan man godt forestille sig, at Bjarne Riis vælger at rive kontrakten med sin stjerne itu.

Der er flere elementer, der taler for:

Contador. Manden, der tidligere blev kaldt verdens bedste etapeløbsrytter, er i gang med en mareridtssæson. Fjerdepladsen i Tour de France var et gigantisk nederlag. Især fordi forskellen mellem ham og podiet var så markant. Han blev ganske enkelt kørt agterud. Ikke noget med uheld, styrt eller et svagt hold. Næ, han var bare dårlig. Det lagde Riis ikke skjul på. Måske luftforandring vil fryde efter et samarbejde, der i den grad blev overskygget af en bøfsag, der gik verden rundt bare tre uger efter, at kontrakten blev indgået tilbage i 2010. At han er gode venner med Fernando Alonso, som tidligere har været kædet sammen med cykelsport og Contador, tæller også for et skifte.

Riis og økonomien. Bjarne Riis mangler lige nu en sideordnet sponsor, der sammen med Saxo Bank vil trække læsset. Oleg Tinkov og Riis skiltes lige efter Touren, og selv om Tinkov lufter et comeback, hvis Contador losses ud, så virker den del usandsynlig. En stor del af Riis' budget går til at betale Contadors 25 mio. kr. om året, hvilket er på sin plads, hvis resultaterne følger med. I år er der ikke noget, der kan retfærdiggøre den løn. Hvis de penge kan spares, vil der stadig være plads til rytterindkøb og et trimmet budget.

Intet er givet og lige nu har Riis og Contador papir på hinanden frem til 2016. Og selv om Alberto Contador ikke har opnået de ønskede resultater, er han stadig et trækplaster og garant for massiv eksponering - og dermed også et godt salgsargument for en ny sponsor. Spørgsmålet er bare, om Riis kan se den økonomiske kalkule, der ligger bag kontrakten med Contador. Lige nu er den kalkule udfordret. Derfor kan et skifte være Riis' udvej, når budgettet skal skæres til, hvis erstatningen for Tinkov-millionerne ikke bliver fundet.