Nicki Sørensen kørte et imponerende Flandern Rundt og blev overraskende nummer 13. Hvis han ikke havde tøvet på et afgørende tidspunkt, kunne han have kørt med om sejren, vurderer han.

20 meter. Det var Nicki Sørensen manglede på et helt afgørende tidspunkt af søndagens cykel-klassiker Flandern Rundt. 20 forbandede meter.

Øjeblikket var, da Stijn Vandenbergh fra Omega Pharma - Quick Step angreb på den afsluttende del af løbet. Nicki Sørensen havde inden da selv forsøgt at køre væk, men endte alene, hvilket var en fejl, og derfor blev han hentet igen. Danskeren kom derimod ikke med Vandenbergh, og det betød et farvel til finalen.

- Der var muligheder for at komme med, men jeg kvajede mig. Jeg kom til at køre alene nogle gange, og det var dumt. Da Stijn Vandenbergh kører, skulle jeg have været med, men jeg tøver en lille smule, og så kommer jeg lige præcis ikke med.

- Jeg mangler vel omkring 20 meter for at komme med Stijn Vandenbergh. Det var fandeme tæt på. Hvis jeg var kommet med der, så tror jeg, at jeg kunne have siddet med i finalen, siger Nicki Sørensen over telefonen fra Belgien.

Stijn Vandenbergh endte med at køre om sejren, da han tabte spurten til vinderen Fabian Cancellara, Greg Van Avermaet og Sep Vanmarcke.

Nicki Sørensen kom ind kort efter som nummer 13. Ærgrelsen over at misse finalen overskygger dog ikke Sørensens glæde over, at han kørte et flot og aggressivt løb.

- Jeg er rigtig glad. Det var sgu fedt.

- Det var min vilje, der gjorde det. Jeg ville bare ikke give op. Og jeg vil ikke engang sige, at jeg var heldig, for jeg lavede nogle fejl derude. Jeg rykkede som sagt med på nogle forkerte steder, og der hvor mit moment var, tøvede jeg en lille smule, og så kom jeg ikke med. Hvis jeg skal have en chance i sådan et løb, så skal jeg helst være lidt på forkant, for jeg kan ikke vente på, at Fabian Cancellara kører op ad de sidste stigninger, for der kan jeg ikke følge med. 

Nicki Sørensen er 38 år, men det var hans debut i Flandern Rundt. Bedømt ud fra hans kørsel burde den debut være faldet tidligere, og stod det til Sørensen selv, så havde han da også kørt løbet tidligere.

- Jeg har spurgt holdet mange gange før, om ikke jeg måtte køre Flandern Rundt, men de ville hellere have mig på Baskerlandet Rundt. Jeg har forgæves prøvet at melde mig til flere gange.

Men nu må du da være selvskrevet til næste år?

- Haha, det ved jeg sgu ikke. Jeg må hellere tage et år ad gangen.