Chokket over Alberto Contadors exit fra Tour de France er ved at fortage sig, og nu handler det for Bjarne Riis om at ændre rytternes fokus radikalt.

Stemningen var fortættet og trykket, det oprindelige pressemøde aflyst og alt handlede egentlig om den eneste, der ikke var på Tinkoff-Saxos hotel under gårsdagens hviledag. For Alberto Contador var samtale-emnet, selv om han i går fløj hjem til Madrid, hvor nærmere undersøgelser venter.

- Det var en af de nætter, hvor man bare afspiller alle hændelserne igen og igen, sagde Bjarne Riis, der så sin kaptajn styrte på en nedkørsel og dermed sporlere alle drømme om en Tour-sejr.

- Han havde smadret alle i går (mandag, red.). Han havde taget et minut, måske halvandet, på Nibali. Alt var klar, sagde Bjarne Riis, der nu er efterladt med en helt anden virkelighed. En virkelighed, hvor etapesejre er eneste vej til at hente det, der kan agere plaster på et sår, der er større end det, Alberto Contador havde på sit ituslåede knæ. Og vejen til de etapesejre går over en radikal ændring af alle de resterende syv rytteres ’mindset’.

Og håbet kredser om Michael Rogers, der virkede som stærkeste mand på stigningerne og kom til Tour de France med to etapesejre fra Giro d’Italia.

- Han er rigtigt godt kørende, og han har de bedste ben længe, så han er et godt bud. Vi skal bare ud og give den gas. Vise at vi er her, sagde Bjarne Riis, der nåede samtaler med alle ryttere i går formiddag og trods alt kunne mærke en bedring på humørbarometret.

- Det synes jeg. For os handler det om, at vi står sammen nu. At vise at vi er et team, sagde Bjarne Riis.