Chris Anker Sørensen kører i Lombardiet Rundt sit sidste løb for Tinkoff-Saxo efter ni sæsoner på holdet.

Han har været der altid. Holdets mand. Hårdtarbejdende slider. Vellidt kollega og en sjælden gang i vinderens rolle.

De seneste sæsoner har der været længere imellem stjernestunderne for Chris Anker Sørensen, der i 2010 vandt en bjergetape i Giro d'Italia.

Siden har der været en del nær ved og næsten for Oksen fra Hammel, der søndag trækker i den neongule Tinkoff-Saxo trøje for sidste gang, når han stiller til start for at hjælpe Rafal Majka til sejr i løbsmonumentet Lombardiet Rundt.

»Forhåbentlig regner det ikke lige så meget som i Giro del Piemonte,« skriver Sørensen selv på Twitter. Temmelig tro mod sit pragmatiske væsen, hvor der ikke er plads til overdreven sentimentalitet.

Chris Anker Sørensen kører løbsdag nummer 78 i år og det er gennem årene blevet til i alt 724 optrædender med et nummer på ryggen for den 31-årige dansker.

I denne sæson har Chris Anker Sørensen kunnet kridte en enkelt førsteplads ind på kontoen, da han vandt det danske mesterskab i vante omgivelser på Djursland.

Fra og med 2016 er det franske Fortuneo-Vital Concept (tidligere Bretagne-Seche), der kan regne med dansk trækkraft.

Sørensen er en blandt flere af Tinkoff-Saxos danske klan, som er at finde i nye omgivelser næste år. Såldes skal Matti Breschel køre for Garmin-Cannondale, Christopher Juul-Jensen kører for Orica-Greenedge, og Michael Mørkøv skifter til Katusha, mens Jesper Hansen og Michael Valgren fortsat er i sold hos Oleg Tinkov.