Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang regner med at skrive under på en ny kontrakt med Astana på den sidste hviledag i årets Tour de France.

Hviledag er lig kontraktforhandlinger og i Jakob Fuglsangs tilfælde kan Tourens anden af slagsen meget vel ende med en underskrift på en ny aftale med Astana.

Godt nok er de sidste detaljer ikke faldet på plads, men Jakob Fuglsangs agent, Moreno Nicoletti, indfinder sig tirsdag på det kasakhiske holds hotel, omtrent 30 km fra Gap, for at forhandle de sidste detaljer på plads.

»Det er det bedste bud. Det er vel 80 procent sikkert nu. Ellers skal der være sket noget, jeg ikke kender til. Jeg er også mest interesseret i at fortsætte,« siger Jakob Fuglsang, der har været på Alexandre Vinokourovs mandskab i de seneste tre år.

Med Tour de France som cyklings største udstillingsvindue kunne det ellers være fristende at vente med en underskrift til efter Alperne, hvor Jakob Fuglsang har yderligere chancer for at levere et topresultat, der kan drive prisen på ham op.

»Sagen er, at det kan jo også gå den anden vej, så de tilbud, der måtte være nu, pludselig ikke er der længere,« siger Jakob Fuglsang, der i sin hidtidige kontrakt har fået omkring 5 mio. kr. i årsløn på Astana.

Men selv om den danske klatrespecialist ikke kører for flere tilbud, når bjergene venter igen, er der fortsat masser af ambitioner om at komme med i de rigtige udbrud, når hviledagen er overstået og der venter hele fire etaper i Alperne med masser af hjemmevant terræn for Jakob Fuglsang.

»Det handler om udbrud for os alle på holdet. Jeg må bare se, hvornår chancen byder sig. Og hvis jeg kommer af sted, så er det langt fra givet, jeg kan køre igen dagen efter,« siger Jakob Fuglsang.

Han afliver dermed tanken om, at han specifikt kører efter den prikkede bjergtrøje, hvor han fortsat indtager tredjepladsen med 41 point, 20 færre end førende Chris Froome, der med sikkerhed ikke har den trøje for øje. 11 point længere fremme ligger Katushas Joaquim Rodriguez, der besejrede Fuglsang på Plateau de Beille.

»Min fornemmelse er, at det bliver svært. Meget svært. Så hvis jeg skal tage den, er det mere i jagten på en etapesejr, at jeg får de nødvendige point,« siger Jakob Fuglsang.