Etixx-Quicksteps tekniske direktør Rolf Aldag følger Mark Cavendish over på det sydafrikanske hold Dimension Data, som i denne sæson har heddet MTN-Qhubeka.

Blod er ofte tykkere end vand, når det handler om menneskelige relationer. Men et sportsligt makkerskab kan være næsten lige så stærkt som genetik i professionel cykelsport, hvor det er meget almindeligt at se stjernenavne medbringe et følge af både cyklende kolleger og folk fra staben omkring holdet.

Da Mark Cavendish i indeværende efterår skrev under på en kontrakt med det sydafrikanske hold Dimension Data, fik han eksempelvis navne som Mark Renshaw og Bernhard Eisel med sig.

Nu har den britiske eks-verdensmester hentet endnu et navn ind fra sin entourage, idet tyske Rolf Aldag har valgt at forlade Etixx-Quickstep, hvor han hidtil har virket som teknisk direktør.

Dimension Data får således samlet nogle af de nøglepersoner, som for år tilbage var med til at gøre HTC-Columbia til et af de mest vindende hold i verden.

Her var det netop Rolf Aldag, der sammen med Brian Holm lagde taktik og sørgede for mandskabspleje, og de to tidligere team-kolleger fra Deutsche Telekom fulgtes siden ad over på Etixx-Quickstep, fordi HTC-Columbia måtte lukke.

Brian Holm har trods Mark Cavendishs exit valgt at forlænge sit samarbejde med det belgiske storhold, selv om det ifølge den 53-årige sportsdirektør gør mere ondt end først antaget at skulle vinke den temperamentfulde topsprinter ret farvel.

»Det gør mere ondt, end jeg havde regnet med. Jeg holder af knægten på godt og ondt,« lød det til BT fra Brian Holm, da det stod klart, at Cavendish og han skulle hver sin vej.