Det blev til fransk etapesejr på 8. etape, da Alexis Vuillermoz fra AG2R tog fusen på favoritterne og sikrede sig sejren på Mur-de-Bretagne. 

En af dagens hovedpersoner var danske Lars Bak, da han efter en pointspurt udnyttede, at der var opstået en anelse uro i feltet. En større gruppe ryttere – deriblandt flere prominente navne som eksempelvis dagens forhåndsfavorit Peter Sagan – satte tempo, og fik pludselig hul til hovedfeltet.

Lars Bak ville dog mere, og kort efter stak han af fra gruppen sammen med de to polakker Golas og Huzarski. De tre fandt ind i et godt samarbejde og slog hurtigt et hul på cirka et minut til feltet

Desværre for Bak og co. var resten af feltet ikke interesseret i at lade de tre ryttere holde til mål, og med otte kilometer igen var eventyret slut for danskeren.

Så var der ellers lagt op til en gyserafslutning op ad kategori 3-stigningen Mur-de-Bretagne. Allerede fra bunden af den to kilometer lange stigning blev der sat et højt tempo, og 500 meter før mål blev sidste års vinder Vincenzo Nibali sat. Italieneren endte med at tabe ti sekunder.

Franske Alexis Vuillermoz fra AG2R stak af fra alle favoritterne - og Dan Martin jagtede den 27-årige franskmand, der dog holdt helt til mål og sikrede sig sejren foran Dan Martin, Alejandro Valverde og Peter Sagan, der sikrede sig den grønne trøje.