Den belgiske cykelrytter Kris Boeckmans, som endte i koma efter et voldsomt styrt i dette års Vuelta a Espana, har været igennem en opsigtsvækkende operation.

Torsdag blev han opereret på hospitalet i Gent i hjemlandet Belgien. Operationen tog i alt fem timer, og Lotto-Saudal-rytteren har fået opereret hele 50 skruer og otte plader ind i ansigtet.

»Kris havde en brækket næse, brud ved øjenhulerne, brud på det øverste af kæbebenene og nogle indre knoglebrud,« lyder meldingen fra Lotto-Saudal.

»Kæbepartiet er låst for at gøre helingen bedre over de næste to uger. De første 24 timer bliver Kris på intensivafdelingen. På mandag kommer der en evaluering, og lægerne vil derefter diskutere, hvornår han kan komme hjem,« lyder det fra holdet.

Kris Boeckmans selv husker intet fra styrtet på 8. etape af Vueltaen, men han understreger, at han er glad for at styrtet skete, hvor det skete - i et byområde med nem adgang til hospitalet.

»Havde det været i bjergene, er der en god chance for, at jeg ikke havde været her i dag,« siger Boeckmans selv.

Hvis genoptræningen går efter planen, vil han returnere til sit hjem i Antwerpen i oktober. Lægernes vurderinger lyder på, at den 28-årige cykelrytter vil være i stand til at cykle professionelt igen.