Marco Pantani hyldes for sin karriere på cyklen af nogle af de største stjerner i cykelsporten på trods af, at Pantani dopede sig til succes.

Piraten var den største bjergrytter nogensinde. Sådan lyder det fredag på sociale medier fra både cykelfans og cykelstjerner. Årsagen til hyldesten er, at fredag er 10 år siden, at Marco Pantani blev fundet død på et hotelværelse i Rimini. Død af en overdosis.

En af dem, der hylder Marco Pantani er Alberto Contador. Det sker på twitter, hvor Contador skriver:

- I dag vil jeg mindes en af de personer, som fik mig til at blive forelsket i denne sport.


Michael Rasmussen var ligesom Pantani en af tidens bedste bjergryttere, og fredag er Rasmussen i Italien, hvor han skal hylde Pantani sammen med Pantanis mor. Kyllingen skriver på Facebook:

- I dag på Piazza Marconi I Cesenatico æres allertiders største bjergrytter, Marco Pantani, som døede for præcist 10 år siden. Skal mødes med hans mor Tonina, som får et af mine kæreste cykelminder overrakt til Pantani Foundation -nemlig en bjergtrøje fra 2005. Det bliver ren gåsehud, at være der igen !Bo Hamburger nåede at køre i samme felt som Marco Pantani. Han skriver på Facebook:

- I dag er det præcis 10 år siden, jeg vandt mit sidste professionelle cykelløb. Samme dag som Pantani døde! Alletiders største bjergrytter, hvil i fred Grande Marco!Men hvorfor hyldes Marco Pantani fra stort set alle sider, når han dopede sig til succes, nøjagtigt som Michael Rasmussen og Lance Armstrong gjorde? De to sidstnævnte er langt fra lige så populære, som Marco Pantani var og er. Den store forskel på populariteten er der også mange, som undrer sig over på sociale medier. Brugeren herunder indrammer:Lance Armstrong har fået lov til at være gæsteskribent på cyclingnews.com, hvor han under overskriften "Hvis jeg var tømreren, så var Pantani kunstneren" skriver sin lovprisning af Marco Pantani. Læs det på cyclingnews.com her

Læs et stort portræt af Marco Pantani her på BT på 10 års-dagen for hans død