Fabian Cancellara kom i eksklusivt selskab med sin tredje Flandern Rundt-sejr

Han var den store favorit, og han levede op til forventningerne. Fabian Cancellara vandt søndag Flandern Rundt for andet år i træk og for tredje gang i alt.

Dermed kommer den schweiziske cykelstjerne i eksklusivt selskab med Paul Deman, Johan Musseuw, Archiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman og Tom Boonen, som har vundet løbet flest gange med tre sejre hver.

- Jeg kan næsten ikke tro det. Det var et smukt løb for fansene, sagde Fabian Cancellara.

Forud var gået en fantastisk og underholdende 98. udgave af Flandern Rundt. Løbet var nøjagtigt så dramatisk og spændingsfyldt, som man kunne have håbet. I en tæt finale endte Fabian Cancellara med at slå Greg van Avermaet (BMC), Sep Vanmarcke (Belkin) og Stijn Vandenbergh (Omega Pharma - Quickstep), som var den firkløver, der udgjorde finalen.

- Det er skidt for belgierne. Undskyld, at jeg vinder foran tre af jeres landsmænd. Det var en sprint mand mod mand ligesom på en racerbane, sagde Cancellara henvendt til den belgiske befolkning, som er stolte af deres prestigefyldte endags-klassiker.

På de afgørende sidste stigninger Oude Kwaremont og Paterberg eksploderede løbet endeligt efter et langt og turbulent løb, hvor et hav et styrt satte sig præg. Greg van Avermaet og Stijn Vandenbergh gik i udbrud, og på Kwaremont satte Cancellara efter dem med Vanmarcke på hjul. De øvrige favoritter som Peter Sagan og Tom Boonen blev sat af.

På de sidste 12 kilometer blev der samling mellem de fire forreste, og så skulle det afgøres i en nervepirrende spurgt.

- Det var enormt svært, og jeg måtte endda give op to gange, da de angreb.

- Det var heldigt, at jeg vandt, for jeg havde lovet mine kone blomster, sagde Cancellara som blev modtaget af sin kone, da han kørte over målstregen med hænderne i vejret.

Peter Sagan blev sidste år nummer to i Flandern Rundt, og han mangler fortsat en sejr i en af de helt store klassikere, trods hans store talent. Søndag havde han ikke det, der skulle til.

- Det er aldrig nemt at kommentere på et skuffende resultat, og der er egentlig ikke så mange ord at sætte på det lige nu. Jeg præsterede ikke i de afgørende øjeblikke i løbet. Da Cancellara og Vanmarcke angreb på Oude Kwaremont, var jeg ikke i stand til at følge med dem. Jeg tabte det rette moment, og der er ikke andre grunde, forklarede en skuffet Peter Sagan.

Bedste dansker i løbet blev blev Nicki Sørensen, som kørte en imponerende 13. plads hjem takket være aggressiv kørsel, da løbet for alvor blev hårdt. Trods hans alder på 38 år var det hans debut i Flandern Rundt, og han var rigtig glad for sin præstation.

Han vurderer selv, at han kunne have kørt med om sejren, hvis han havde spillet sine kort anderledes på et helt afgørende tidspunkt.

- Der var muligheder for at komme med, men jeg kvajede mig. Jeg kom til at køre alene nogle gange, og det var dumt. Da Stijn Vandenbergh kører, skulle jeg have været med, men jeg tøver en lille smule, og så kommer jeg lige præcis ikke med.

- Jeg mangler vel omkring 20 meter for at komme med Stijn Vandenbergh. Det var fandeme tæt på. Hvis jeg var kommet med der, så tror jeg, at jeg kunne have siddet med i finalen, sagde Sørensen.

Nicki Sørensens flotte kørsel vejede lidt op for, at Team Tinkoff-Saxo mistede deres to holdkaptajner Matti Breschel og Daniele Bennati, som begge udgik, efter de styrtede på samme tidspunkt. Breschel var efterfølgende på hospitalet, men holdet meddeler, at der ikke er noget brækket.

Næste søndag køres Paris-Roubaix. Her vil Fabian Cancellara igen være favorit, og ligesom i Flandern Rundt, træder han også ind i løbet som forsvarende vinder.