Karantænedømte Patrik Sinkewitz forsøgte torsdag at stille op i et cykelløb i Kroatien, men blev i sidste øjeblik stoppet af UCI. Inden da havde andre hold truet med at nægte at stille op i løbet, hvis den tyske dopingsynder fik adgang.

Det kroatiske UCI-løb Istrian Spring Trophy får normalt ikke nogen særlig opmærksomhed, men det gjorde det torsdag før prologen på det korte etapeløb. På startlisten stod nemlig den berygtede doper Patrik Sinkewitz på trods af, at han fornylig fik en dopingdom på otte år for sin anden positive dopingtest. Det skabte stort påstyr for de øvrige hold, hvor danske Team Cult Energy er et af dem.

André Steensen, som kører det kroatiske løb for Team Cult Energy, oplyser, at der var hold, som nægtede at stille op, hvis Sinkewitz skulle køre løbet. Team Cult Energy gik selv til UCI-kommisærerne for at få en forklaring.

I sidste øjeblik trådte UCI ind i sagen og fik Sinkewitz væk fra startlisten.

- Der var lidt forvirring omkring, men UCI ville ikke lade ham køre. Så alt kører efter planen indtil videre, skriver sportsdirektør Michael Skelde i en SMS.

UCI kom sent ind i sagen, men reglerne er klokkeklare, at en karantæneramt rytter ikke må køre UCI-løb.

- Eftersom Patrik Sinkewitz er blevet suspenderet i otte år af CAS, som følge af deres beslutning d. 24. februar 2014 omkring den positive urinprøve for væksthormon (recGH) indsamlet d. 27. februar 2011 i Grand Prix de Lugano, er rytteren fra UCI kontinental-holdet Team Meridiana Kamen Team i dag blevet forbudt adgang til at starte i løbet Istarsko Proljece - Istrian Spring Trophy, som er et løb på UCI Europa Tour, skriver UCI i en mail.

Patrik Sinkewitz kørte i 2006 og 2007 for Telekom, men blev fyret, da han blev testet positiv for doping. Han har indrømmet brug af doping, men blev taget igen i 2011, og derfor har han fået en karantæne på otte år, som reglerne foreskriver.