Lyt til artiklen

Lars Bak vandt torsdag 12. etape af Giro d'Italia, og det er en præstation, som rykker den danske rytter højere op i hierarkiet på Lotto-Belisol-holdet, mener landstræner Lars Bonde og cykelekspert Henrik Jul Hansen.

Lars Bak er bedst kendt for gennem sin karriere at være en dygtig og loyal hjælperytter, men med etapesejren viser rytteren fra Silkeborg, at han også er en, holdet kan satse på i de helt store løb. 
 
- Det er helt sikkert, at han får en ekstra stribe på skulderen nu. Så det giver et hak op i hierarkiet, men han går ikke fra hjælperytter til kaptajn, siger landstræner Lars Bonde.

Det kan godt være, at Lars Bak primært fortsætter som hjælperytter, men landstræneren er ikke i tvivl om, at den 32-årige rytter i fremtiden vil få flere muligheder for at køre sine egne chancer.

- Der er ingen tvivl om, at når holdet kommer til Tour de France, hvor de har profilerne med, så vil han være hjælperytter, men skulle der ske ting, så er Lars Bak en mand, de kan satse på. For kan man vinde en etape i Giroen, kan man også vinde en i Touren, siger Lars Bonde.TV 2s cykelekspert Henrik Jul Hansen mener også, at Lars Bak nu har kørt sig højere op i hierarkiet. Og med en bedre placering følger også en større frihed på det belgiske cykelhold.

- Han har vist, at han kan andet og mere end at være hjælperytter. Det betyder, at han nu har kørt sig til en frihed, som han ikke rigtig har haft før. Nu har han vist, at han kan vinde, så næste gang - det kan blive i Tour de France - skal han køre som hjælperytter, og det vil han gøre loyalt, men i det øjeblik, at det muligheden opstår til at køre for andre end André Greipel, så vil Lars Bak stå langt fremme i køen, siger Henrik Jul Hansen.
 
Udover at sejren er 'umådelig vigtig' for Lars Bak, mener Henrik Jul Hansen også, at den er vigtig på flere andre fronter.

- Det er vigtigt for den fortsatte danske interesse for Giro d'Italia - ikke bare i år, men også i de kommende år. Dernæst er den vigtig for Danmarks placering på nationsranglisten, så vi kan kvalificere os med flere ryttere til de store mesterskaber, og så er det en rigtig vigtig sejr for hele holdet, siger cykeleksperten.