Danmarks tennisdronning satte et kongeligt punktum i Royal Arena med en udlignende sejr over Angelique Kerber.

- En bold ad gangen, var mantraet for tennisspilleren Caroline Wozniacki gennem hele sin karriere, der førte hende til en grand slam-titel, en sejr i sæsonfinalen og 71 uger som verdensetter.

Nu er der ikke flere bolde at slå. Hun stoppede reelt karrieren i januar 2020 ved Australian Open, men ville spille en afskedskamp på dansk grund.

Den udskød coronapandemien, men tirsdag aften kunne den 31-årige dansker endelig lade sig hylde for Danmarks uden sammenligning største tenniskarriere. Med en showkamp i Royal Arena. En royal afsked til Danmarks tennisdronning.

Den sidste bold blev symptomatisk for karrieren en vinder med baghånden mod hendes tyske veninde og mangeårige rival Angelique Kerber foran omkring 10.000 tilskuere i arenaen i Ørestad.

Cifrene var som sådan ikke vigtige. Det handlede om hyldest af Wozniacki, men det afholdt ikke de to spillere fra at spille sig ud.

Publikum fik, hvad de ønskede. Flot spil, en smule lir og en dansk sejr på 7-5, 6-4.

- Det var så sjovt. Vi løb meget, som jeg havde forventet. Vi har kendt hinanden, siden vi var henholdsvis syv og ni år, så det var noget helt særligt at dele banen med Kerber i dag, lød det efter kampen på banen fra Wozniacki.

Forinden havde publikum også fået lov til at se Wimbledon-vinder og doublespecialist Frederik Løchte Nielsen takke af.

Wimbledon-vinderen fra 2012 var teamet op med Johannes Ingildsen og mødte Christian Sigsgaard samt den 65-årige, omrejsende tennisshowman Mansour Bahrami i en kamp, som mest af alt var et Bahrami-styret cirkusnummer.

Cirkusnumre var der ikke mange af i opgøret mellem Wozniacki og Kerber. For selv om det var en opvisningskamp, blev der spillet tennis på højt niveau. På trods af at Wozniacki reelt har været tennispensionist i over to år og født en datter undervejs.

Måske det indbyrdes regnskab, som inden kampen hed 8-7 i sejre i den trefoldige grand slam-vinder Kerbers favør, spillede en smule ind. Der var en udligning at hente.

Bevares, der var flere klap på ketsjeren af modstanderens gode slag end normalt. Wozniacki rockede også med hovedet, da Nik & Jay kom på anlægget mellem to partier, og de to spillere delte bænk mellem partierne det meste af tiden.

Men i duellerne var der, med nogle ganske få undtagelser, fokus. Der blev smækket til boldene fra baglinjen, hver eneste bold blev spillet for at vinde, og de svære bolde blev jagtet.

Kort sagt leverede danskeren alt det, som også kendetegnede hende i karrieren. Fight og stor sikkerhed fra baglinjen. Og ikke mindst en sejr. Som hun tog 635 af på WTA Tour i sin karriere.

Det skaffede hende 30 titler - med grand slam-triumfen i Australian Open i 2018 som kronen på værket i en enestående karriere. Den blev hun hyldet for tirsdag.

- Det var en meget speciel følelse. Jeg blev meget rørt over at se 10.000 stå op og klappe ad mig, sagde Wozniacki, inden hun forlod arenaen.

Genoplev kampen i LIVE-bloggen her: