Lyt til artiklen

KOMMENTAR

Et simpelt klik. Så fulgte Lionel Messi Premier League-klubben Chelsea på Instagram. Harmløst. Uskyldigt. Tilfældigt? Næppe.

På dagen hvor FC Barcelona var omgivet af kaos og splittelse, var det næppe, hvad Barcelona-præsident Josep Bartomeu havde brug for.

De sociale medier kammede i hvert fald over blandt Barcelona-fans i ren desperation over tanken om, at Lionel Messi måske overhovedet tænkte tanken at forlade Barcelona til fordel for stinkende rige Chelsea.

Kæmpen Barcelona er i knæ. Sæsonens fjerde nederlag kom søndag ude mod Real Sociedad. Barcelona-træner Luis Enrique spiddes fra selv de mest venligsindede Barcelona-medier for sine mange brølere - som at starte årets første kamp med Lionel Messi, Dani Alves og Neymar på bænken.

Ingen aner rigtig, hvilken plan Luis Enrique har for holdet. I samtlige La Liga-kampe i denne sæson har han benyttet sig af en ny startopstilling. Barcelona er et skib uden kaptajn og søkort, som en spansk journalist sagde til mig mandag aften.

Men de sportslige problemer er nærmest blot en lille gnist i forhold til det bål, der brænder i bestyrelseslokalet i en af verdens største fodboldklubber. I aftes fik sportsdirektør Andoni Zubizaretta sparket.

Helt nøgternt bedømt på hans indkøb og strategiplaner var fyringen velfortjent. Men fyringen kom blot dagen efter, at den tidligere Barca-målmand offentligt havde skubbet ansvaret for klubbens transferkarantæne i hele 2015 videre over på præsident Bartomeu.

Barcelona har fået den grove straf for gentagne gange ulovligt at fiske unge spillere til akademiet La Masia. Minutter efter fyringen af Zubizaretta sagde klublegenden Carles Puyol op i sin stilling som vice-sportsdirektør.

De Barcelona-journalister, jeg talte med efter fyringen, taler om en begyndende magtkamp helt inde i bestyrelseslokalet. Der planlægges et kup på præsident Bartomeu, der jo røg ind på præsidentembedet, da Sandro Rosell trak sig oven på hele den mystiske Neymar-transfer, hvor der hele tiden dukkede nye transaktioner op.

Bartomeu forsøger at tørre transferkarantænen af på Zubizaretta og kan i princippet blive siddende til næste valg i 2016, hvor den tidligere præsident Joan Laporta lurer som modkandidat.

Men presset om et valg til sommer kan blive så stort, at det bliver nødvendigt. Lige nu er det i hvert fald ragnarok, der regerer i Barcelona.