Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl kunne intet stille op mod kinesiske Zhao Yunlei og Zhong Qianxin i finalen i Super Series-turneringen Japan Open. Dermed blev det kun til én dansk finalesejr ud af tre mulige.

Danskerne tabte klart i to sæt 12-21, 16-21.

Pedersen/Rytter Juhl var langt fra vanlig styrke i første sæt og hang efter kineserne, der uden de store problemer skabte sig store føringer, inden de lukkede sættet.

Christinna Pedersen havde tidligere på dagen været i aktion med sin mixeddouble-partner Joachim Fischer, og det kunne ses på energiniveauet.

I andet sæt fulgte danskerne bedre med, og bragte sig foran 15-11. Men kineserne sætte hurtigt danskerne under voldsomt pres, og det vendte sættet og kampen til deres fordel, så de kunne vinde 21-16.

Tidligere søndag lykkedes det heller ikke Viktor Axelsen at vinde sin første finale i en Super Series-turnering.

Danskeren tabte i sit fjerde finaleforsøg i sin karriere, og det var den kinesiske legende Lin Dan, der gjorde det af med Viktor Axelsens drømme, da Lin Dan vandt med 21-19, 16-21, 21-19 efter et drama i tredje sæt.

Det danske lyspunkt stod Christinna Pedersen og Joachim Fischer for, da de slog de kinesiske verdensmestre Zhao Yunlei og Zhang Nan med 17-21, 21-18 og 23-21 efter et drama i tredje sæt.