Kræft har fyldt urimelig meget i filminstruktør Pernille Fischer Christensens liv.

I 2003 fik hendes far kræft, og siden har også hendes mor og fire andre nære familiemedlemmer tabt kampen mod den frygtelige sygdom. Og endnu en ligger i disse dage for døden. Også af kræft.

Derfor kunne hun ikke bare affærdige Kræftens Bekæmpelse, da hun blev spurgt, om hun ville instruere en lille film til en ny kampagne, der skal hverve flere medlemmer til kampen mod kræft. Hun græd, da hun læste manuskriptet og besluttede sig for at lave filmen, gratis. For alle dem, hun selv har mistet.



Kræftens Bekæmpelse har allerede 450.000 medlemmer, men der er brug for flere, mener organisationen. Antallet af kræfttilfælde ventes over de kommende 12 år at stige med 30 pct. i takt med, at danskerne bliver ældre og som følge af en livsstil med overvægt, tobak, sol og alkohol.

Det betyder, at vi om to år vil have næsten 38.000 kræfttilfælde i Danmark og i 2026 næsten 44.000 tilfælde.

- I mange lande frygter de tsunamier, jordskælv eller tornadoer. I Danmark frygter man kræft. Det er ganske enkelt den største personlige trussel, siger adm. direktør, Leif Vestergaard Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse, der står for en meget stor del af kræftforskningen i Danmark, og hvis indtægter primært kommer fra medlemmer og private donationer.

- Hvert eneste medlem er en politisk stemme i kampen mod kræft. Så jo flere vi er, jo større en stemme har vi, og jo mere opmærksomhed kan vi få omkring kræft, siger han.

Køb BT lørdag og læs det store interview i BT WEEKEND, hvor Pernille Fischer Christensen fortæller om forældrenes kamp mod kræften - faderens værdige udgang på livet og moderens syv års ydmygelse.