Det er ikke udseende, han har i tankerne. Derimod er det Pernille Vermunds ultimative linje, hvor hun kræver markante indrømmelser på udlændingepolitikken for at pege på en statsminister, der lørdag formiddag fik Kristian Thulesen Dahl til at sammenligne hende med den nu afdøde Mogens Glistrup.

»Selv om hun ikke ser sådan ud, så minder hun mig lidt om den måde Mogens Glistrup (daværende formand for Fremskridtspartiet red.) agerede i sin tid,« siger han.

»Pernille Vermund har en ultimativ linje, som jeg kunne finde i Glistrup, og den måde Anders Samuelsen agerede på sidste efterår med sine stålsatte øjne. Og jeg må bare sige, at den måde at agere på ikke har givet dem politisk indflydelse,« siger Kristian Thulesen Dahl.

Der er lagt op til en hård kamp om de indvandrerkritiske stemmer frem mod et kommende folketingsvalg. Det stod helt tydeligt, da Trykkefrihedsselskabet lørdag formiddag havde sat lederne for Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Det Konservative Folkeparti i stævne ved årets Folkemødet for at drøfte nationalkonservatisme.

Netop de tre partier bejler til nationalkonservative vælgere.

Debatten udviklede sig i høj grad til et opgør mellem Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige, hvor sidstnævntes formand, Pernille Vermund, kritiserede Dansk Folkeparti for ikke at få nok indflydelse ud af partiets mandater på udlændingeområdet.

Modsat Kristian Thulesen Dahl har Pernille Vermund rejst ultimative krav for at pege på en statsminister. Blandt andet kræver hun stop for al asylbehandling i Danmark og udvisning af alle kriminelle udlændinge efter første dom.

Thulesen Dahl afviser over for BT, at den ultimative linje giver politisk indflydelse, og ifølge formanden kan man blot tage en tur over Øresund for at se Dansk Folkepartis indflydelse i dansk politik gennem tiderne.

»Man kan sammenligne Danmark med Sverige, og så kan man se forskellen på, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ikke har indflydelse,« siger han.

Lige nu er det et åbent spørgsmål om Nye Borgerlige klarer spærregrænsen ved næste folketingsvalg.

Håber du personligt, at Pernille Vermund ikke kommer ind i Folketinget?

»Jeg prøver altid at se andre partier i forhold til, hvor vi kan lave et samarbejde. Ved debatten prøvede jeg at nå frem til, om vi er nogenlunde enige om, hvad for et mål vi har. Og så kan vi have en uenighed om midlerne til at nå målet. Her har Pernille Vermund en mere ultimativ linje, som jeg kunne finde i Glistrup.«

Men er du helst fri for dem, eller kan de styrke jeres politiske mission i Folketinget?

»Sagen er, at jeg helst vil have, folk stemmer på Dansk Folkeparti. Jeg er formand for partiet. Men jeg har også helt grundlæggende en stor respekt for folk, der stemmer på andre partier.«